en/of
en/of
A-Z

Franchiseformules in dienstverlening

Op deze pagina vindt u informatie over franchising in de dienstverlening. Wilt u ondernemer worden in deze branche? Lees hieronder meer.

Franchisenemer worden in de dienstverlening?

De dienstverlening is een sterk groeiende branche. Van oudsher was franchise in Nederland met name vertegenwoordigd in de retail. Sinds enige jaren is de dienstverlening de sector met de meeste franchiseformules. Daarnaast is de dienstverlening ook de meest diverse branche binnen franchise. Het biedt de grootste variëteit aan de formules. Hierbij kan het gaan om particuliere en zakelijke dienstverlening. De meerderheid van de starters begint in de dienstverlening. Dit komt mede doordat de drempels voor het opstarten van een formule in de dienstverlening in het algemeen beduidend lager zijn dan in de retail. Vaak is er minder eigen vermogen benodigd omdat er vanuit huis kan worden gestart. Dit maakt dat er geen winkel hoeft te worden ingericht en geen voorraad hoeft te worden aangekocht.

Vereisten aan dienstverlenende ondernemers

Om franchisenemer te worden in de dienstverlening moet u beschikking hebben over een aantal kwaliteiten. Hier moet vervolgens nog een onderscheid gemaakt worden in franchise in zakelijke dienstverlening en particuliere dienstverlening. Over het algemeen moet u beschikken over een sterk zakelijk netwerk, goede communicatieve talenten, verkoopkwaliteiten, voldoende financiën en enige werkervaring.

Franchise dienstverlening in cijfers

De branche dienstverlening is één van de beste presterende branches van de afgelopen jaren. De sterke groei van de branche ligt voornamelijk aan de online ontwikkelingen. Modernisering maakt sterke groei steeds makkelijker, omdat dienstverlenende formules vaak niet te maken hebben met fysieke retail locaties. Onderstaande franchiseformules zijn op zoek naar franchisenemers.

Andere formules in dienstverlening