en/of
en/of
A-Z

Franchiseformules in mode

Op deze pagina vindt u informatie over franchising in de mode. Wilt u ondernemer worden in de mode? Lees hieronder meer.

Franchisen in de mode

Franchisenemer worden in de mode? De modebranche bestaat uit dames- en herenkleding, lingerie, kledingzaken en schoenenwinkels en is een relatief kleine branche binnen  franchise. De modebranche beslaat momenteel met 22 formules 2,9% van het totale franchiseaanbod. Bekende namen in de mode zijn 7camicie, Livera, Sandwich, Shoeby en The Athlete’s Foot. Deze meeste franchiseformules in de mode werken allemaal volgens de omni channel strategie waarbij de fysieke winkel, internet en social media nauw op elkaar aansluiten.

Vereisten aan mode franchise ondernemers

Om franchisenemer te worden in de mode moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo dient u te beschikken over goede communicatieve vaardigheden, verkoopkwaliteiten, enige werkervaring en voldoende financiën.  Het eigen vermogen ligt in de modebranche gemiddeld rond de € 40.000. Franchisenemers in de mode kunnen juist het verschil maken ten opzichte van filiaalbedrijven.  De franchisenemers is meestal veel beter in service en social media en beschikt over een lokaal netwerk.

Franchise mode in cijfers

Met name franchising in het hogere segment in combinatie met een multichannelstrategie zoals lingeriewinkels en sportzaken biedt kansen voor nieuwe ondernemers. Bij deze branches speelt service een hele belangrijke rol. Hieronder vindt u een overzicht van alle mode gerelateerde franchise formules die op zoek zijn naar franchisenemers.

Andere formules in mode