backWERK Almelo

backWERK Almelo

Ondernemer worden bij backWERK in Almelo

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Almelo.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Almelo

Almelo is onderdeel van de gemeente Almelo, binnen de provincie Overijssel, en heeft 72.599 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €31.000. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Almelo een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €1.022.985.909. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Almelo op gemiddeld €156.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 5.1% van de mensen in Almelo een uitkering. Dit maakt dat in totaal 3.703 inwoners van Almelo een uitkering krijgen.

Almelo heeft veel bedrijvigheid, deze bevindt zich in de oude stad en ook op later geplande terreinen. Bedrijfsterreinen zijn in de Bornsestraat, de Buitenhaven, het Dollegoor, het Wendelgoor, Noordbroek, de Turfkade en op de terreinen Twentepoort en het Bedrijvenpark Twente. In de industriehaven worden zo’n 904.996 ton goederen gelost, ofwel zo’n 80.000 vrachtwagens. Ten zuiden van de stad is een nieuw bedrijventerrein gepland onder de naam XL Businesspark Twente dat voor de gehele regio bedoeld is en een eigen aansluiting op de A35 heeft. VDL, PANalytical en Urenco, dat verrijkt uranium voor kerncentrales produceert, zijn belangrijke werkgevers. De textiel, de oorsprong van de industrie in Almelo (en Twente) raakt meer en meer op de achtergrond, hoewel Koninklijke Ten Cate NV nog steeds een vestiging in Almelo heeft op het Indiëterrein.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Almelo interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Almelo.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Almelo

Provincie
Overijssel
Gemeente
Almelo
Inwoners
72.599
Inkomen
€31.000
WOZ-waarde
€156.000