Bakkertje Bol Amersfoort

Ondernemer worden bij Bakkertje Bol in Amersfoort

Bakkertje Bol is op zoek naar een ondernemer in Amersfoort.

Iedere dag bakken wij banketproducten, beleggen wij rijkgevulde broodjes, maken wij koffies en persen wij verse sappen. Even een rustpunt in de stad of om mee te nemen voor thuis of uit het vuistje.

Over Amersfoort

Amersfoort is gelegen in Utrecht, en is onderdeel van de gemeente Amersfoort. Er wonen ongeveer 153.615 mensen in Amersfoort. De WOZ waarde van de woningen in Amersfoort ligt gemiddeld op €222.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Amersfoort op €36.900. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Amersfoort een gezamenlijk inkomen van €2.576.542.500. Van alle inwoners hebben 3.8% een uitkering. In Amersfoort een totaal van 5.837 inwoners.

De economie van Amersfoort is pas vanaf 1970 sterk gegroeid. Enkele grote bedrijven en instellingen hebben er hun hoofdkantoren, zoals de verzekeraars de Amersfoortse en voedingsconcern Nutreco, naast de al aanwezige militairen, NS, en stichtingen of verenigingen als de Vereniging Eigen Huis en het Diabetesfonds. De kazernes werden vanaf ongeveer 1980 op één na gesloten. In 1990 verplaatste de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland, destijds gevestigd in Hilversum (lange tijd de economische concurrent van Amersfoort), zijn hoofdkantoor naar Amersfoort, wegens onoplosbare verkeersperikelen in Hilversum. In 2008 ging deze KvK op in de KvK Gooi-, Eem- en Flevoland, die Almere als vestigingsplaats kreeg. Een vernieuwing van het stationsgebied met de bouw van een groot nieuw station vanaf 1992 trok vele bedrijven naar het centrum.

Er zijn naast Bakkertje Bol ook nog andere franchiseformules waarvoor Amersfoort interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Amersfoort.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule Bakkertje Bol valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen Bakkertje Bol

Gegevens Amersfoort

Provincie
Utrecht
Gemeente
Amersfoort
Inwoners
153.615
Inkomen
€36.900
WOZ-waarde
€222.000