backWERK Amsterdam

backWERK Amsterdam

Ondernemer worden bij backWERK in Amsterdam

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Amsterdam.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Amsterdam

Amsterdam is onderdeel van de gemeente Amsterdam, binnen de provincie Noord-Holland, en heeft 834.119 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €31.400. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Amsterdam een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €11.905.153.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Amsterdam op gemiddeld €231.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.5% van de mensen in Amsterdam een uitkering. Dit maakt dat in totaal 29.194 inwoners van Amsterdam een uitkering krijgen.

Amsterdam heeft net als Rotterdam een afwijkend bestuurlijk stelsel: de gemeente is verdeeld in stadsdelen. Sinds de herindeling per 1 mei 2010 is de stad verdeeld in 7 stadsdelen met een eigen bestuur en het vanuit de centrale stad bestuurde Westelijk Havengebied (Westpoort). De stadsdelen hebben tussen de 80.000 en 140.000 inwoners en hebben daarmee de omvang van een middelgrote gemeente. Het zijn ook in vergaande mate autonome gemeenten: de meeste gemeentelijke taken en bevoegdheden zijn aan hen overgedragen. De stadsdelen hebben een volwaardig ambtelijk apparaat (zoals gemeenten dat hebben) en kunnen beschikken over een eigen budget. Een belangrijk deel van het gemeentelijk budget van Amsterdam is via het Stadsdeelfonds (à la het Gemeentefonds) overgedragen aan de stadsdelen en staat vrij tot hun beschikking.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Amsterdam interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Amsterdam.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Amsterdam

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Amsterdam
Inwoners
834.119
Inkomen
€31.400
WOZ-waarde
€231.000