Blz. Assendelft

Blz. Assendelft

Ondernemer worden bij Blz. in Assendelft

Blz. is op zoek naar een ondernemer in Assendelft.

Blz. is een samenwerking tussen circa 85 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Elke winkel met een breed assortiment van boeken, kantoorartikelen, tijdschriften en wenskaarten heeft zijn eigen karakter, gezicht en uitstraling.

Over Assendelft

Assendelft ligt in de gemeente Zaanstad, in Noord-Holland. In Assendelft wonen ongeveer 22.852 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdient men gemiddeld €33.300. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €36.500. Het gemiddeld inkomen in Assendelft ligt dus lager. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Assendelft dus zo’n €345.896.182. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €177.000 is in Assendelft. In 2020 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €270.000, in Assendelft ligt dit dus lager. In Assendelft hebben 3.8% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 868 uitkomt.

Lintdorp Assendelft ligt in Noord-Holland tussen de snelwegen A8 en A9 in. Met een lengte van 7,2 kilometer beschikt Assendelft over de langste dorpsstraat van Nederland. Ook is de oudste watertoren van Noord-Holland gevestigd in dit dorp te vinden. Het winkelcentrum van Assendelft “De Sean” telt 440 gratis parkeerplaatsen.

Er zijn naast Blz. ook nog andere franchiseformules waarvoor Assendelft interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Assendelft.

boeken & tijdschriften branche informatie

Franchiseformule Blz. valt binnen de branche boeken & tijdschriften. In de branche boeken en tijdschriften behoren lees- en gemakswinkels. Het assortiment in deze winkel varieert van boeken, kantoorartikelen, dagbladen tot tijdschriften, ook tabak- en gemaksproducten. De markt van de boekenverkoop wordt gedomineerd door een klein aantal aanbieders die in de toekomst steeds meer de overhand zullen hebben. De bekendste formules zijn Bruna en The Read Shop en AKO. AKO is de enige van deze die niet aan franchise doet, maar werkt volgens een filiaalstructuur.

Sinds 2008 noteerde de boekenmarkt een dalende omzet, maar daar kwam in 2015 verandering in. Voor het eerst in jaren werden er meer boeken verkocht dan het jaar daarvoor. De kinderboeken en non-fictieboeken zorgen voor de meeste omzet. Ook neemt de verkoop van gezonde leefstijl- en eetboeken toe. Daarentegen liet fictie een daling zien, maar heeft het nog steeds het grootste marktaandeel. Ook zal de verkoop van e-boeken verder toenemen. Het aantal e-boeken die online worden gekocht is 28% en de aankomende jaren zal dit nog meer gaan toenemen. In de fysieke boekenhandel zal de verkoop van algemene boeken nog steeds het belangrijkst zijn, het marktaandeel in omzet bedraagt circa 85%.

Enkele trends die zich afspelen in de markt zijn de toename aan verkoop en verhuur van e-boeken. Ook ontstaan er steeds meer leesconcepten, zoals boekwinkels die functioneren als ontmoetingsplek voor lezingen en abonnementen om voor een vast bedrag per maand een aantal boeken of tijdschriften te lezen.

Bronnen: Wikipedia, Rabobank.nl, Boekblad.nl, Gfk en Boekenbedrijf.nl, OW in cijfers, Rabobank Trends & Cijfers

Vestigingen Blz.

Gegevens Assendelft

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Zaanstad
Inwoners
22.852
Inkomen
€33.300
WOZ-waarde
€177.000