backWERK Bergen

backWERK Bergen

Ondernemer worden bij backWERK in Bergen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Bergen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Bergen

Bergen is onderdeel van de gemeente Bergen (Noord-Holland), binnen de provincie Noord-Holland, en heeft 29.907 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €39.400. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Bergen een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €535.607.182. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Bergen op gemiddeld €349.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 2.7% van de mensen in Bergen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 807 inwoners van Bergen een uitkering krijgen.

Bergen is een populaire toeristische bestemming vanwege het strand en nabij gelegen badplaatsen waaronder Bergen aan Zee. Ook staat Bergen bekend als ‘kunstenaarsdorp’ door de Bergense School. Bergen bevat een vrij uitgebreid winkelaanbod met relatief veel zelfstandige winkeliers.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Bergen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Bergen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

Het huidige marktaandeel van online food is explosief gegroeid. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: De grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Bergen

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Bergen (Noord-Holland)
Inwoners
29.907
Inkomen
€39.400
WOZ-waarde
€349.000