Blz. Berkel en Rodenrijs

Blz. Berkel en Rodenrijs

Ondernemer worden bij Blz. in Berkel en Rodenrijs

Blz. is op zoek naar een ondernemer in Berkel en Rodenrijs.

Blz. is een samenwerking tussen circa 85 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Elke winkel met een breed assortiment van boeken, kantoorartikelen, tijdschriften en wenskaarten heeft zijn eigen karakter, gezicht en uitstraling.

Over Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs ligt in de gemeente Lansingerland, in Zuid Holland. In Berkel en Rodenrijs wonen ongeveer 28.712 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdient men gemiddeld €43.900. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €36.500. Het gemiddeld inkomen in Berkel en Rodenrijs ligt dus hoger. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Berkel en Rodenrijs dus zo’n €572.934.909. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €268.000 is in Berkel en Rodenrijs. In 2020 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €270.000, in Berkel en Rodenrijs ligt dit dus lager. In Berkel en Rodenrijs hebben 2.8% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 804 uitkomt.

Rond 1950 ontdekte de NAM olie in het Berkelveld en in 1953 begon men de olie op te pompen. De productie werd rond 1996 gestaakt en verwijderde NAM de pijpen, werden de putten gesloten en werd het terrein teruggebracht in oorspronkelijke staat. Het huurcontract loopt nog tot 2018, maar de gemeente wil niet verlengen. De komende jaren worden alle installaties verwijderd. Berkel en Rodenrijs is aangesloten op de metrolijn Rotterdam – Den Haag van RandstadRail met metrostations Rodenrijs en Berkel Westpolder. Berkel en Rodenrijs is via de weg toegankelijk via de N209, N470 en N471. Populaire winkelstraten zijn o.a. Westerwater, Kerkstraat, Kerksingel en Wilhelminastraat. In het centrum kan men gratis parkeren.

Er zijn naast Blz. ook nog andere franchiseformules waarvoor Berkel en Rodenrijs interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Berkel en Rodenrijs.

boeken & tijdschriften branche informatie

Franchiseformule Blz. valt binnen de branche boeken & tijdschriften. In de branche boeken en tijdschriften behoren lees- en gemakswinkels. Het assortiment in deze winkel varieert van boeken, kantoorartikelen, dagbladen tot tijdschriften, ook tabak- en gemaksproducten. De markt van de boekenverkoop wordt gedomineerd door een klein aantal aanbieders die in de toekomst steeds meer de overhand zullen hebben. De bekendste formules zijn Bruna en The Read Shop en AKO. AKO is de enige van deze die niet aan franchise doet, maar werkt volgens een filiaalstructuur.

Sinds 2008 noteerde de boekenmarkt een dalende omzet, maar daar kwam in 2015 verandering in. Voor het eerst in jaren werden er meer boeken verkocht dan het jaar daarvoor. De kinderboeken en non-fictieboeken zorgen voor de meeste omzet. Ook neemt de verkoop van gezonde leefstijl- en eetboeken toe. Daarentegen liet fictie een daling zien, maar heeft het nog steeds het grootste marktaandeel. Ook zal de verkoop van e-boeken verder toenemen. Het aantal e-boeken die online worden gekocht is 28% en de aankomende jaren zal dit nog meer gaan toenemen. In de fysieke boekenhandel zal de verkoop van algemene boeken nog steeds het belangrijkst zijn, het marktaandeel in omzet bedraagt circa 85%.

Enkele trends die zich afspelen in de markt zijn de toename aan verkoop en verhuur van e-boeken. Ook ontstaan er steeds meer leesconcepten, zoals boekwinkels die functioneren als ontmoetingsplek voor lezingen en abonnementen om voor een vast bedrag per maand een aantal boeken of tijdschriften te lezen.

Bronnen: Wikipedia, Rabobank.nl, Boekblad.nl, Gfk en Boekenbedrijf.nl, OW in cijfers, Rabobank Trends & Cijfers

Vestigingen Blz.

Gegevens Berkel en Rodenrijs

Provincie
Zuid Holland
Gemeente
Lansingerland
Inwoners
28.712
Inkomen
€43.900
WOZ-waarde
€268.000