fit20 Best

fit20 Best

Ondernemer worden bij fit20 in Best

fit20 is op zoek naar een ondernemer in Best.

fit20 is een dynamische Nederlandse franchiseorganisatie die landelijk en internationaal opereert in de aantrekkelijke niche markt van fysieke personal training (PT).

Over Best

Best is onderdeel van de gemeente Best, binnen de provincie Noord-Brabant, en heeft 28.954 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €39.100. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Best een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €514.591.545. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Best op gemiddeld €262.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.9% van de mensen in Best een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.129 inwoners van Best een uitkering krijgen.

Best was van oudsher een agrarische gemeente maar heeft zich mede door haar gunstige ligging aan kanalen (Wilhelminakanaal en later ook Beatrixkanaal) en de snelwegen A2, A50 en A58 en een spoorweg ontwikkeld tot een industriegemeente.

Er zijn naast fit20 ook nog andere franchiseformules waarvoor Best interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Best.

fitness & bewegingstherapie branche informatie

Franchiseformule fit20 valt binnen de branche fitness & bewegingstherapie. De fitness branche is een relatief jonge e bijzondere branche. Ondanks een stabiele vraag, ligt de groei rond de nullijn in 2016. Fitness blijft een verdringingsmarkt. De consument wil meer flexibiliteit, voor een goede prijs. Lowbudget aanbieders zijn dus hot, maar niet met langetermijns contracten. Oftwel al sporten voor één á twee tientjes per maand, tenzij het aanbod echt uniek is en wat anders biedt. Omdat de eisen van de klant hoger worden, en de aanbieders steeds meer met prijzen stunten, staat de markt onder druk.

De totale omzet van de branche wordt geschat op circa 1,2 miljard euro. Dit met ruim 1.850 fitnesscentra (bron: Deloitte/EuroActive). Het aantal leden per club variëert van nog geen 200 tot meer dan 5000 leden. Gemiddeld woont de klant niet verder dan vier kilometer van het centrum en bijna de helft woont binnen een straal van twee kilometer. De gemiddelde leeftijd van de deelnemer aan fitness ligt rond de dertig jaar. Tweederde van de fitnesscentra wordt nog zelfstandig gerund; Één op de drie fitnesscentra is dus onderdeel van een keten of franchise.

Als tegenreactie hierop zien we de opkomst van kleinschalige, innovatieve concepten in onder andere personal training. De marges liggen hier hoger omdat het minder kapitaal vereist, maar het aantal leden/klanten is wel aanzienlijk lager.

Fitness is uitgegroeid tot één van de meest populaire ‘sporten’ onder de bevolking. Na een enorme groei lijkt de markt nu verzadigd. Zo’n 20% van alle Nederlanders ouder dan 15 jaar doet aan fitness. Het gaat hierbij om ruim 3 miljoen personen. Ongeveer 2,7 miljoen zijn daadwerkelijk lid van een fitnesscentrum. (bronnen: EuroActive, Deloitte, OBiN, Mulier instituut).

Vestigingen fit20

Gegevens Best

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Best
Inwoners
28.954
Inkomen
€39.100
WOZ-waarde
€262.000