Blz. Best

Blz. Best

Ondernemer worden bij Blz. in Best

Blz. is op zoek naar een ondernemer in Best.

Blz. is een samenwerking tussen circa 85 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Elke winkel met een breed assortiment van boeken, kantoorartikelen, tijdschriften en wenskaarten heeft zijn eigen karakter, gezicht en uitstraling.

Over Best

Best ligt in de gemeente Best, in Noord-Brabant. In Best wonen ongeveer 28.954 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdient men gemiddeld €39.100. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €36.500. Het gemiddeld inkomen in Best ligt dus hoger. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Best dus zo’n €514.591.545. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €262.000 is in Best. In 2020 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €270.000, in Best ligt dit dus lager. In Best hebben 3.9% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 1.129 uitkomt.

Best was van oudsher een agrarische gemeente maar heeft zich mede door haar gunstige ligging aan kanalen (Wilhelminakanaal en later ook Beatrixkanaal) en de snelwegen A2, A50 en A58 en een spoorweg ontwikkeld tot een industriegemeente.

Er zijn naast Blz. ook nog andere franchiseformules waarvoor Best interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Best.

boeken & tijdschriften branche informatie

Franchiseformule Blz. valt binnen de branche boeken & tijdschriften. In de branche boeken en tijdschriften behoren lees- en gemakswinkels. Het assortiment in deze winkel varieert van boeken, kantoorartikelen, dagbladen tot tijdschriften, ook tabak- en gemaksproducten. De markt van de boekenverkoop wordt gedomineerd door een klein aantal aanbieders die in de toekomst steeds meer de overhand zullen hebben. De bekendste formules zijn Bruna en The Read Shop en AKO. AKO is de enige van deze die niet aan franchise doet, maar werkt volgens een filiaalstructuur.

Sinds 2008 noteerde de boekenmarkt een dalende omzet, maar daar kwam in 2015 verandering in. Voor het eerst in jaren werden er meer boeken verkocht dan het jaar daarvoor. De kinderboeken en non-fictieboeken zorgen voor de meeste omzet. Ook neemt de verkoop van gezonde leefstijl- en eetboeken toe. Daarentegen liet fictie een daling zien, maar heeft het nog steeds het grootste marktaandeel. Ook zal de verkoop van e-boeken verder toenemen. Het aantal e-boeken die online worden gekocht is 28% en de aankomende jaren zal dit nog meer gaan toenemen. In de fysieke boekenhandel zal de verkoop van algemene boeken nog steeds het belangrijkst zijn, het marktaandeel in omzet bedraagt circa 85%.

Enkele trends die zich afspelen in de markt zijn de toename aan verkoop en verhuur van e-boeken. Ook ontstaan er steeds meer leesconcepten, zoals boekwinkels die functioneren als ontmoetingsplek voor lezingen en abonnementen om voor een vast bedrag per maand een aantal boeken of tijdschriften te lezen.

Bronnen: Wikipedia, Rabobank.nl, Boekblad.nl, Gfk en Boekenbedrijf.nl, OW in cijfers, Rabobank Trends & Cijfers

Vestigingen Blz.

Gegevens Best

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Best
Inwoners
28.954
Inkomen
€39.100
WOZ-waarde
€262.000