Optie1 Beuningen

Optie1 Beuningen

Ondernemer worden bij Optie1 in Beuningen

Optie1 is op zoek naar een ondernemer in Beuningen.

Optie1 biedt middels een landelijk dekkend netwerk van franchise-ondernemers een totaalpakket van telecomproducten en -diensten aan.

Over Beuningen

Beuningen ligt in de gemeente Beuningen, in Gelderland. In Beuningen wonen ongeveer 17.863 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdiend men gemiddeld €37.400. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €35.000. Het gemiddeld inkomen in Beuningen ligt dus hoger. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Beuningen dus zo’n €303.671.000. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €231.000 is in Beuningen. In 2014 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €211.000, in Beuningen ligt dit dus hoger. In Beuningen hebben 4.6% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 822 uitkomt.

Beuningen ligt aan de zuidzijde de A73 (Nijmegen-Roermond) en ten westen de A50 (Zwolle-Eindhoven). In het noorden grenst Beuningen aan rivier de Waal en aan de oostkant aan Nijmegen. De gemeente Beuningen maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Typerend voor Beuningen zijn de vele nieuwbouwwijken waarin wonen en water door de gemeente centraal wordt gesteld. Voorbeelden van deze wijken zijn De Heuve, De Haaghe, Den Balmerd en de meest recente uitbreidingen de Beuningse Plas en De Rietlanden.

Er zijn naast Optie1 ook nog andere franchiseformules waarvoor Beuningen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Beuningen.

telecom branche informatie

Franchiseformule Optie1 valt binnen de branche telecom. Tot de telecom branche behoren formules als Welcom, Optie1 en Ritel. De electronicabranche verkeert momenteel in zwaar weer. Dit is mede te danken aan de internettransparantie. Door vergelijkingssites zijn de prijzen transparant geworden en zijn de winkels in de electronicabranche gewezen op concurrentie op prijs. Daarnaast lijken online- en offline steeds meer door elkaar te lopen.

De omzetten van electronicawinkels zijn sinds 2014 weer licht gestegen. Vooral in 2012 was er sprake van flinke daling. Doordat het winkeloppervlakte en het aantal medewerkers per winkel vanaf 2012 sterk is gegroeid was de omzet per vierkante meter en per FTE alleen maar gedaald. De omzet per winkel bedroeg in 2013 ongeveer 1.2 miljoen en in 2015 1.4 miljoen. De omzet per vierkante meter winkeloppervlak bedroeg in 2013 4.366 en in 2015 4.785. De omzet per FTE bedroeg in 2013 281.615 en in 2015 273.779. Het aantal kleine bedrijven (minder dan 10 werknemers) in deze sector nam af (13%) terwijl het aantal grote bedrijven (meer dan 10 werknemers) juist toenam (19%). Fusies en faillissementen in deze sector verhogen de concentratiegraad.

De electronicabranche moet het vooral hebben van de verkopen in december en januari. Dit zijn ver uit de beste maanden voor deze branche. Dit komt door feestdagen als Sinterklaas en Kerstmis, maar ook door bijvoorbeeld de dertiende maand. Naast de feestdagen en de 13de maand zorgen ook grote sportevents voor een toename van de verkoop. Over het algemeen genomen worden de grote cadeau’s met kerstmis aangeschaft en de wat kleinere cadeau’s met Sinterklaas.

De vooruitzichten voor de telecom branche zijn mager te noemen. De krimp in de markt en de omzetstagnatie zetten zich verder voort. Daarnaast kenmerkt deze branche zich door de hoge concurrentie.

Bron: Detailhandel.info, Rabobank Cijfers & Trends, Locatus

Vestigingen Optie1

Gegevens Beuningen

Provincie
Gelderland
Gemeente
Beuningen
Inwoners
17.863
Inkomen
€37.400
WOZ-waarde
€231.000