The Read Shop Bilthoven

The Read Shop Bilthoven

Ondernemer worden bij The Read Shop in Bilthoven

The Read Shop
The Read Shop is op zoek naar een ondernemer in Bilthoven.

Lees- en gemakswinkels met een ruim en uitgebalanceerd assortiment boeken, tijdschriften, dagbladen, stripalbums, cadeau- en kantoorartikelen.

Over Bilthoven

Bilthoven is onderdeel van de gemeente De Bilt, binnen de provincie Utrecht, en heeft 21.984 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €43.100. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Bilthoven een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €430.686.545. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Bilthoven op gemiddeld €338.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.5% van de mensen in Bilthoven een uitkering. Dit maakt dat in totaal 769 inwoners van Bilthoven een uitkering krijgen.

Bilthoven is één van de zes plaatsen in de Nederlandse gemeente De Bilt. De plaats beschikt over een spoorlijnstation, en is de grootste plaats binnen de gemeente. Verder heeft de plaats een bekende Hockeyclub.

Er zijn naast The Read Shop ook nog andere franchiseformules waarvoor Bilthoven interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Bilthoven.

boeken & tijdschriften branche informatie

Franchiseformule The Read Shop valt binnen de branche boeken & tijdschriften. In de branche boeken en tijdschriften behoren lees- en gemakswinkels. Het assortiment in deze winkel varieert van boeken, kantoorartikelen, dagbladen tot tijdschriften, ook tabak- en gemaksproducten. De markt van de boekenverkoop wordt gedomineerd door een klein aantal aanbieders die in de toekomst steeds meer de overhand zullen hebben. De bekendste formules zijn Bruna en The Read Shop en AKO. AKO is de enige van deze die niet aan franchisedoet, maar werkt volgens een filiaalstructuur.

Sinds 2008 noteerde de boekenmarkt een dalende omzet, maar daar kwam in 2015 verandering in. Voor het eerst in jaren werden er meer boeken verkocht dan het jaar daarvoor. In 2014 werden er 37,3 miljoen exemplaren verkocht en in 2015 nam dit toe naar 39 miljoen exemplaren. Dit komt neer op een afzetstijging van 4,6%. Van alle gekochte boeken was 6,3% een e-boek. De totale omzet steeg naar 3,7% in 2015. De kinderboeken en non-fictieboeken zorgen voor de meeste omzet. De omzet van kinderboeken steeg met maar liefst 4% en non fictie vrije tijd liet een stijging van een kleine 2% zien. Ook neemt de verkoop van gezonde leefstijl- en eetboeken toe. Daarentegen liet fictie een daling van 2% zien, maar heeft het nog steeds het grootste marktaandeel. Dit jaar verwacht Rabobank een volumedaling van tussen de 3 en 5% vergeleken met 2015. Ook zal de verkoop van e-boeken verder toenemen. Het aantal e-boeken die online worden gekocht is 28% en de aankomende jaren zal dit nog meer gaan toenemen. In de fysieke boekenhandel zal de verkoop van algemene boeken nog steeds het belangrijkst zijn, het marktaandeel in omzet bedraagt circa 85%.

Enkele trends die zich afspelen in de markt zijn de toename aan verkoop en verhuur van e-boeken. Ook ontstaan er steeds meer leesconcepten, zoals boekwinkels die functioneren als ontmoetingsplek voor lezingen en abonnementen om voor een vast bedrag per maand een aantal boeken of tijdschriften te lezen.

Bronnen: Wikipedia, Rabobank.nl, Boekblad.nl, Gfk en Boekenbedrijf.nl, OW in cijfers, Rabobank Trends & Cijfers

Vestigingen The Read Shop

Gegevens Bilthoven

Provincie
Utrecht
Gemeente
De Bilt
Inwoners
21.984
Inkomen
€43.100
WOZ-waarde
€338.000