De Beren restaurants Boxtel

De Beren restaurants Boxtel

Ondernemer worden bij De Beren restaurants in Boxtel

De Beren restaurants is op zoek naar een ondernemer in Boxtel.

De Beren is een horecaketen met restaurants door heel Nederland

Over Boxtel

Boxtel is onderdeel van de gemeente Boxtel, binnen de provincie Noord-Brabant, en heeft 26.550 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.800. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Boxtel een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €432.040.909. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Boxtel op gemiddeld €244.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 4% van de mensen in Boxtel een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.062 inwoners van Boxtel een uitkering krijgen.

Boxtel is goed ontsloten door de A2 en een eigen NS station gelegen aan de lijn Den Bosch en Maastricht. Boxtel ligt precies middenin de driehoek Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. De meeste winkels bevinden zich aan de Rechterstraat Rozemarijnstraat, Markt, Croonpassage, Kruisstraat en Stationsstraat. Er zijn ruim vijftig winkels. In het centrum is het betaald parkeren voor € 0,80 per uur. In Boxtel-Oost is er nog het overdekte winkelcentrum Oosterhof.

Er zijn naast De Beren restaurants ook nog andere franchiseformules waarvoor Boxtel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Boxtel.

eetcafé & restaurant branche informatie

Franchiseformule De Beren restaurants valt binnen de branche eetcafé & restaurant. De branche eetcafé en restaurant valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen. Het marktaandeel van restaurants is circa 28% in de foodservicemarkt (eten buitenshuis). Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn De Beren Restaurants, eazie, Humprey Restaurants en Subway.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Circa 31% van al het voedsel, eten consumenten buitenhuis, 69% van al het voedsel is afkomstig uit de foodretail (supermarkten en speciaalzaken).

De consument blijft kritisch op zijn uitgaven en laat zich steeds meer leiden door kortingsacties en de nieuwste trends, waaronder de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden. De consument heeft vaak weinig tijd, wil flexibel zijn en wil eten of drinken waar en wanneer het hem uitkomt. Hierdoor vinden er verschuivingen van de vraag plaats naar andere, veelal branchevreemde aanbieders. Detaillisten integreren food concepten in hun winkels om meer klantbeleving te creëren en de verblijfsduur in het hun winkels te verlegen. Ook vanuit de supermarkten neemt de concurrentie toe. Zij kunnen, vanwege hun inkoopvolume, producten tegen een veel lagere prijs inkopen en zien kansen in de toenemende behoefte aan gemak bij de consument. Door de bovenstaande trends neemt ook het online thuisbezorgdiensten en leveranciers van maaltijdboxen sterk toe. Dit remt dan ook de trendmatige groei van de buitenhuisconsumptie.

Ondertussen groeit ook in de sector zelf het aanbod van eetcafés en restaurants. Kwaliteit en gastheerschap worden steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Daarnaast is de locatie in combinatie met het juiste concept doorslaggevend in de mate van succes.

Bron: ABN Amro Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen De Beren restaurants

Gegevens Boxtel

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Boxtel
Inwoners
26.550
Inkomen
€35.800
WOZ-waarde
€244.000