backWERK Bunschoten-Spakenburg

backWERK Bunschoten-Spakenburg

Ondernemer worden bij backWERK in Bunschoten-Spakenburg

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Bunschoten-Spakenburg.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Bunschoten-Spakenburg

Bunschoten-Spakenburg is onderdeel van de gemeente Bunschoten, binnen de provincie Utrecht, en heeft 19.467 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €39.400. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Bunschoten-Spakenburg een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €348.636.273. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Bunschoten-Spakenburg op gemiddeld €250.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 2.9% van de mensen in Bunschoten-Spakenburg een uitkering. Dit maakt dat in totaal 565 inwoners van Bunschoten-Spakenburg een uitkering krijgen.

Bunschoten en Spakenburg waren oorspronkelijk twee aparte plaatsen maar zijn door verschillende aan elkaar gegroeid. Bunschoten was van oorsprong een boerendorp dat stadsrechten heeft gehad en ten noorden daarvan ligt Spakenburg dat een aan de Zuiderzee gelegen vissersdorp was. Wel zijn er nog steeds twee oude kernen. De Spuistraat is de belangrijkste winkelstraat. Via de N199 is er aansluiting op de A1, er is geen NS station.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Bunschoten-Spakenburg interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Bunschoten-Spakenburg.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Bunschoten-Spakenburg

Provincie
Utrecht
Gemeente
Bunschoten
Inwoners
19.467
Inkomen
€39.400
WOZ-waarde
€250.000