De Beren restaurants Bussum

De Beren restaurants Bussum

Ondernemer worden bij De Beren restaurants in Bussum

De Beren restaurants is op zoek naar een ondernemer in Bussum.

De Beren is een horecaketen met restaurants door heel Nederland

Over Bussum

Bussum is onderdeel van de gemeente Gooise Meren, binnen de provincie Noord-Holland, en heeft 32.585 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €42.300. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Bussum een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €626.520.682. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Bussum op gemiddeld €449.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 1% van de mensen in Bussum een uitkering. Dit maakt dat in totaal 326 inwoners van Bussum een uitkering krijgen.

Bussum behoort tot één van de meest welvarende plaatsen in Nederland en is gelegen in het bekende Gooi. Bussum is tevens het meest dichtbevolkt van alle plaatsen in het Gooi. De plaats is goed te bereiken via de snelweg en het spoor. De meeste winkels zijn in Bussum gelegen in het centrum nabij de Kerkstraat en de Kapelstraat.

Er zijn naast De Beren restaurants ook nog andere franchiseformules waarvoor Bussum interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Bussum.

eetcafé & restaurant branche informatie

Franchiseformule De Beren restaurants valt binnen de branche eetcafé & restaurant. De branche eetcafé en restaurant valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen. Het marktaandeel van restaurants is circa 28% in de foodservicemarkt (eten buitenshuis). Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn De Beren Restaurants, eazie, Humprey Restaurants en Subway.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Circa 31% van al het voedsel, eten consumenten buitenhuis, 69% van al het voedsel is afkomstig uit de foodretail (supermarkten en speciaalzaken).

De consument blijft kritisch op zijn uitgaven en laat zich steeds meer leiden door kortingsacties en de nieuwste trends, waaronder de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden. De consument heeft vaak weinig tijd, wil flexibel zijn en wil eten of drinken waar en wanneer het hem uitkomt. Hierdoor vinden er verschuivingen van de vraag plaats naar andere, veelal branchevreemde aanbieders. Detaillisten integreren food concepten in hun winkels om meer klantbeleving te creëren en de verblijfsduur in het hun winkels te verlegen. Ook vanuit de supermarkten neemt de concurrentie toe. Zij kunnen, vanwege hun inkoopvolume, producten tegen een veel lagere prijs inkopen en zien kansen in de toenemende behoefte aan gemak bij de consument. Door de bovenstaande trends neemt ook het online thuisbezorgdiensten en leveranciers van maaltijdboxen sterk toe. Dit remt dan ook de trendmatige groei van de buitenhuisconsumptie.

Ondertussen groeit ook in de sector zelf het aanbod van eetcafés en restaurants. Kwaliteit en gastheerschap worden steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Daarnaast is de locatie in combinatie met het juiste concept doorslaggevend in de mate van succes.

Bron: ABN Amro Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen De Beren restaurants

Gegevens Bussum

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Gooise Meren
Inwoners
32.585
Inkomen
€42.300
WOZ-waarde
€449.000