backWERK De Bilt

backWERK De Bilt

Ondernemer worden bij backWERK in De Bilt

backWERK is op zoek naar een ondernemer in De Bilt.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over De Bilt

De Bilt is onderdeel van de gemeente De Bilt, binnen de provincie Utrecht, en heeft 10.465 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €43.100. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat De Bilt een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €205.018.864. De WOZ-waarde van de huizen ligt in De Bilt op gemiddeld €338.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.5% van de mensen in De Bilt een uitkering. Dit maakt dat in totaal 366 inwoners van De Bilt een uitkering krijgen.

De plaats is ontstaan op een aftakking van de Utrechtse Heuvelrug. De plaats ontleent zijn bekendheid aan het KNMI wat gevestigd is in De Bilt, waar de temperatuursmetingen altijd vandaan komen.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor De Bilt interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in De Bilt.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens De Bilt

Provincie
Utrecht
Gemeente
De Bilt
Inwoners
10.465
Inkomen
€43.100
WOZ-waarde
€338.000