Big Snack Deurne

Big Snack Deurne

Ondernemer worden bij Big Snack in Deurne

Big Snack is op zoek naar een ondernemer in Deurne.

Big Snack is een cafetariaformule, onderdeel van het Sligro Formulehuis. Bij de franchiseformule kun je terecht voor een snelle hap.

Over Deurne

Deurne is gelegen in Noord-Brabant, en is onderdeel van de gemeente Deurne. Er wonen ongeveer 24.355 mensen in Deurne. De WOZ waarde van de woningen in Deurne ligt gemiddeld op €254.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Deurne op €36.000. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Deurne een gezamenlijk inkomen van €398.536.364. Van alle inwoners hebben 3.8% een uitkering. In Deurne een totaal van 925 inwoners.

Deurne is de grootste plaats binnen de gelijknamige gemeente. De plaats is nabij de A67 gelegen. Tevens heeft de plaats zijn eigen spoorwegstation. Hier rijden treinen tussen Den Haag Centraal en Venlo, en tussen Nijmegen en Deurne.

Er zijn naast Big Snack ook nog andere franchiseformules waarvoor Deurne interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Deurne.

fast food branche informatie

Franchiseformule Big Snack valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. De omzet steeg in 2015 met 4% en boekt al tien kwartalen op rij omzetgroei. Met één kanttekening: de enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt. Tijdens 2014 nam het restaurantaanbod met 10% sneller toe dan de omzetgroei.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place dat begin 2016 door Jumbo is overgenomen. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen Big Snack

Gegevens Deurne

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Deurne
Inwoners
24.355
Inkomen
€36.000
WOZ-waarde
€254.000