backWERK Doetinchem

backWERK Doetinchem

Ondernemer worden bij backWERK in Doetinchem

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Doetinchem.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Doetinchem

Doetinchem is onderdeel van de gemeente Doetinchem, binnen de provincie Gelderland, en heeft 45.023 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €33.200. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Doetinchem een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €679.438.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Doetinchem op gemiddeld €194.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.8% van de mensen in Doetinchem een uitkering. Dit maakt dat in totaal 2.161 inwoners van Doetinchem een uitkering krijgen.

De bevolking in Doetinchem is voor ruim veertig procent protestants. Doetinchem wordt door zijn landelijke karakter door veel Achterhoekers gezien en gebruikt als centrum van de streek. Het centrum van Doetinchem biedt een groot aanbod van winkels, die meestal gelegen zijn in de hoofdstraten van Doetinchem. Hier zijn ook de grote winkelketens gevestigd.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Doetinchem interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Doetinchem.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

Het huidige marktaandeel van online food is explosief gegroeid. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: De grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Doetinchem

Provincie
Gelderland
Gemeente
Doetinchem
Inwoners
45.023
Inkomen
€33.200
WOZ-waarde
€194.000