backWERK Dokkum

backWERK Dokkum

Ondernemer worden bij backWERK in Dokkum

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Dokkum.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Dokkum

Dokkum is onderdeel van de gemeente Dongeradeel, binnen de provincie Friesland, en heeft 12.516 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €30.400. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Dokkum een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €172.948.364. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Dokkum op gemiddeld €149.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 4.9% van de mensen in Dokkum een uitkering. Dit maakt dat in totaal 613 inwoners van Dokkum een uitkering krijgen.

Dokkum is één van de bekende Friese elf steden. Het centrum van de stad is omringt door stadswallen met bolwerken. Dit geeft de stad een karakteristiek uiterlijk. De stad had in 2012 bijna 190 winkels. De binnenstad van Dokkum is in de provincie Friesland de 5e winkelstad in orde van grootte.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Dokkum interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Dokkum.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

Het huidige marktaandeel van online food is explosief gegroeid. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: De grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Dokkum

Provincie
Friesland
Gemeente
Dongeradeel
Inwoners
12.516
Inkomen
€30.400
WOZ-waarde
€149.000