RE/MAX Dronten

RE/MAX Dronten

Ondernemer worden bij RE/MAX in Dronten

RE/MAX is op zoek naar een ondernemer in Dronten.

Bemiddelaars in onroerend goed, hypotheken en verzekeringen. RE/MAX is erkend als één van de toonaangevende vastgoedbedrijven met de meest productieve makelaars en een wereldwijd bereik in meer dan 100 landen.

Over Dronten

In Dronten wonen naar schatting 27.944 inwoners (bron: CBS), en is gelegen in de gemeente Dronten, in Flevoland. Gemiddeld wordt er €34.800 per huishouden verdiend, dat ligt iets lager dan het landelijk gemiddelde van €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dronten heeft hiermee een totaal inkomen van nabij €442.023.273 over alle inwoners. De huizen in Dronten hebben een gemiddelde WOZ waarde van €195.000, iets lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000 in 2014. 4.1% van de mensen hebben in Dronten een uitkering, oftewel 1.146 van alle inwoners.

Dronten (gemeente en plaats) is nog een vrije jonge stad, ontstaan in de jaren 70. Dronten ligt aan de provinciale wegen N305, N307 en N309. Daarnaast beschikt de plaats sinds 2012 over een spoorwegstation.

Er zijn naast RE/MAX ook nog andere franchiseformules waarvoor Dronten interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Dronten.

makelaardij branche informatie

Franchiseformule RE/MAX valt binnen de branche makelaardij. De branche makelaardij behuisd formules in makelaardij en onroerend goed. Formules die koop- en huurwoningen aanbieden, maar ook het kunnen maken van taxaties. De branche is de afgelopen jaren flink gegroeid en dit is o.a. ook af te leiden aan het aantal makelaarsformules binnen franchise. Bekende formules in deze branche zijn o.a. Re/Max, HouseHunting en EHR.

De verwachting is dat in 2016 de branche kan blijven profiteren van het toenemende aantal transacties op de woningmarkt. Daarbij wordt de onderlinge concurrentie tussen de formules groter, maar zal Internet en social media een grotere rol gaan spelen.

In 2014 hebben makelaars hun omzet flink zien dalen als gevolg van de afnemende daling van het aantal verkooptransacties. Ook de tarieven en rendement stonden onder druk. Makelaars hebben hierdoor flink op de kosten moeten letten, waarbij overheadkosten werden verlaagd, goedkopere dienstauto’s werden aangeschaft, goedkopere locatie voor kantoorpand, etc. Door de situatie op de woningmarkt en de toenemende transparantie in de markt experimenteren makelaars, vooral aan de aankoopkant, vaker met courtage afwijkende systemen, zoals tarieven op uurbasis en lumpsumtarieven.

Een belangrijke trend in de makelaardij is het oriënteren van de kopers en huurders op het Internet. Makelaars kunnen zich op dit gebied nog voldoende onderscheiden. Een andere trend is het verleggen van de dienstverlening op advies. Het verzamelen, verwerken, combineren van gegevens en analyseren ervan kan als marketingtool worden ingezet. Hierdoor kan de makelaar relevante informatie voor de klant sneller presenteren. Ook binnen de makelaardij is branchevervaging een nieuwe trend. De branchevervaging en het aanbieden van shop-in-shop concepten, gecombineerd met de vraag naar minder vierkante meters in de zaak, bieden kansen.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, NVM, ABN AMRO

Vestigingen RE/MAX

Gegevens Dronten

Provincie
Flevoland
Gemeente
Dronten
Inwoners
27.944
Inkomen
€34.800
WOZ-waarde
€195.000