backWERK Eibergen

backWERK Eibergen

Ondernemer worden bij backWERK in Eibergen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Eibergen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Eibergen

Eibergen is onderdeel van de gemeente Berkelland, binnen de provincie Gelderland, en heeft 12.002 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €34.700. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Eibergen een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €189.304.273. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Eibergen op gemiddeld €205.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.5% van de mensen in Eibergen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 540 inwoners van Eibergen een uitkering krijgen.

Eibergen wordt doorsneden door de zogenoemde ‘Twenteroute’: de N18, die de A18 met Enschede verbindt. In 2018 is er een rondweg. Thans wordt er een revitaliseringsproject uitgevoerd voor het centrum van Eibergen. De Brink wordt autoluw gemaakt en op de plek van Kiffen aan de Nieuwstraat komt een parkeerterrein.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Eibergen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Eibergen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Eibergen

Provincie
Gelderland
Gemeente
Berkelland
Inwoners
12.002
Inkomen
€34.700
WOZ-waarde
€205.000