backWERK Elst

backWERK Elst

Ondernemer worden bij backWERK in Elst

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Elst.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Elst

Elst is onderdeel van de gemeente Overbetuwe, binnen de provincie Gelderland, en heeft 21.554 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €37.300. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Elst een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €365.438.273. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Elst op gemiddeld €235.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.2% van de mensen in Elst een uitkering. Dit maakt dat in totaal 905 inwoners van Elst een uitkering krijgen.

Elst is een dorp gelegen tussen Arnhem en Nijmegen en is vanwege zijn ligging erg populair als woonplaats voor forensen. Het dorp is goed bereikbaar via de A15 en de A325 en het openbaar vervoer, Elst heeft een eigen treinstation. Elke eerste maandag in september is er een paardenmarkt, een van de grootste paardenmarkten van Nederland. Elst heeft een sfeervol en gastvrij centrum, met een gevarieerd winkelaanbod en ruime, gratis parkeergelegenheden.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Elst interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Elst.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Elst

Provincie
Gelderland
Gemeente
Overbetuwe
Inwoners
21.554
Inkomen
€37.300
WOZ-waarde
€235.000