Blz. Elst

Blz. Elst

Ondernemer worden bij Blz. in Elst

Blz. is op zoek naar een ondernemer in Elst.

Blz. is een samenwerking tussen circa 85 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Elke winkel met een breed assortiment van boeken, kantoorartikelen, tijdschriften en wenskaarten heeft zijn eigen karakter, gezicht en uitstraling.

Over Elst

Elst ligt in de gemeente Overbetuwe, in Gelderland. In Elst wonen ongeveer 21.554 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdiend men gemiddeld €37.300. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €35.000. Het gemiddeld inkomen in Elst ligt dus hoger. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Elst dus zo’n €365.438.273. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €235.000 is in Elst. In 2014 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €211.000, in Elst ligt dit dus hoger. In Elst hebben 4.2% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 905 uitkomt.

Elst is een dorp gelegen tussen Arnhem en Nijmegen en is vanwege zijn ligging erg populair als woonplaats voor forensen. Het dorp is goed bereikbaar via de A15 en de A325 en het openbaar vervoer, Elst heeft een eigen treinstation. Elke eerste maandag in september is er een paardenmarkt, een van de grootste paardenmarkten van Nederland. Elst heeft een sfeervol en gastvrij centrum, met een gevarieerd winkelaanbod en ruime, gratis parkeergelegenheden.

Er zijn naast Blz. ook nog andere franchiseformules waarvoor Elst interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Elst.

boeken & tijdschriften branche informatie

Franchiseformule Blz. valt binnen de branche boeken & tijdschriften. In de branche boeken en tijdschriften behoren lees- en gemakswinkels. Het assortiment in deze winkel varieert van boeken, kantoorartikelen, dagbladen tot tijdschriften, ook tabak- en gemaksproducten. De markt van de boekenverkoop wordt gedomineerd door een klein aantal aanbieders die in de toekomst steeds meer de overhand zullen hebben. De bekendste formules zijn Bruna en The Read Shop en AKO. AKO is de enige van deze die niet aan franchisedoet, maar werkt volgens een filiaalstructuur.

Sinds 2008 noteerde de boekenmarkt een dalende omzet, maar daar kwam in 2015 verandering in. Voor het eerst in jaren werden er meer boeken verkocht dan het jaar daarvoor. In 2014 werden er 37,3 miljoen exemplaren verkocht en in 2015 nam dit toe naar 39 miljoen exemplaren. Dit komt neer op een afzetstijging van 4,6%. Van alle gekochte boeken was 6,3% een e-boek. De totale omzet steeg naar 3,7% in 2015. De kinderboeken en non-fictieboeken zorgen voor de meeste omzet. De omzet van kinderboeken steeg met maar liefst 4% en non fictie vrije tijd liet een stijging van een kleine 2% zien. Ook neemt de verkoop van gezonde leefstijl- en eetboeken toe. Daarentegen liet fictie een daling van 2% zien, maar heeft het nog steeds het grootste marktaandeel. Dit jaar verwacht Rabobank een volumedaling van tussen de 3 en 5% vergeleken met 2015. Ook zal de verkoop van e-boeken verder toenemen. Het aantal e-boeken die online worden gekocht is 28% en de aankomende jaren zal dit nog meer gaan toenemen. In de fysieke boekenhandel zal de verkoop van algemene boeken nog steeds het belangrijkst zijn, het marktaandeel in omzet bedraagt circa 85%.

Enkele trends die zich afspelen in de markt zijn de toename aan verkoop en verhuur van e-boeken. Ook ontstaan er steeds meer leesconcepten, zoals boekwinkels die functioneren als ontmoetingsplek voor lezingen en abonnementen om voor een vast bedrag per maand een aantal boeken of tijdschriften te lezen.

Bronnen: Wikipedia, Rabobank.nl, Boekblad.nl, Gfk en Boekenbedrijf.nl, OW in cijfers, Rabobank Trends & Cijfers

Vestigingen Blz.

Gegevens Elst

Provincie
Gelderland
Gemeente
Overbetuwe
Inwoners
21.554
Inkomen
€37.300
WOZ-waarde
€235.000