iQ Coaches Franeker

iQ Coaches Franeker

Ondernemer worden bij iQ Coaches in Franeker

iQ Coaches is op zoek naar een ondernemer in Franeker.

iQ Coaches is een landelijke organisatie die levensbrede begeleiding biedt aan mensen met een autisme spectrum stoornis en AD(H)D, bij wie op meerdere levensgebieden problemen bestaan. Visie en handelen van iQ Coaches is gebaseerd op de PILLAR-methodiek.

Over Franeker

Franeker is gelegen in Friesland, en is onderdeel van de gemeente Franekeradeel. Er wonen ongeveer 12.900 mensen in Franeker. De WOZ waarde van de woningen in Franeker ligt gemiddeld op €145.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Franeker op €30.700. Lager dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Franeker een gezamenlijk inkomen van €180.013.636. Van alle inwoners hebben 5.3% een uitkering. In Franeker een totaal van 684 inwoners.

Franeker is één van de Friese elf steden. Het is een typisch Fries dorp met oud-Nederlandse architectuur en veel waterwegen. Hier vindt ook veel van de bedrijvigheid van Franeker plaats. De plaats wordt veel aangedaan door boten en toeristen. Met name in de zomermaanden wordt de plaats veel bezocht.

Er zijn naast iQ Coaches ook nog andere franchiseformules waarvoor Franeker interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Franeker.

dienstverlening branche informatie

Franchiseformule iQ Coaches valt binnen de branche dienstverlening. Tot de branche Financiële Dienstverlening behoren onder andere Hypotheekadviseurs, pensioen adviseurs, verzekeraars, banken, financiële adviseurs, en meer. Op dit moment zijn er volgens de Kamer van Koophandel 405.783 vestigingen actief binnen de branche, waarvan veruit het grootste deel in Noord- en Zuid-Holland te vinden is.

De branche vertoont sinds 2013 ook een duidelijke groei. Het CBS geeft aan dat het eerste kwartaal van 2016 er een omzetstijging van 7,8% is gerealiseerd, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook het ondernemersvertrouwen blijft een positieve stijging te laten zien, wat sinds 2014 zelfs hoger ligt dan het vertrouwen in het totale bedrijfsleven.

Toch vind er binnen de sector ook krimp plaats. Met name binnen de werkgelegenheid. De werkgelegenheid in de sector is na 2007 met 38.000 banen gekrompen. Deze krimp zal ook blijven voortzetten. Technologische ontwikkelingen (internet) en veranderend consumentengedrag zijn hier de oorzaak van. Er zijn minder mensen benodigd om goed resultaat te boeken dankzij automatisering. Door deze verschuiving is er meer kennis benodigd, en ziet er markt er voor HBO en WO opgeleide mensen beter uit.

Daarnaast is er ook sprake van uitbreiding van deze branche. Door alle technologische ontwikkelingen heeft zich de laatste jaren een nieuw deel van de markt vertoont; Bedrijven die diensten in (klant)analyses en cijfer-beoordeling aanbieden, oftewel ‘big data’ zijn in de opkomst. Er kan steeds meer data van de klant verzameld worden, en deze bedrijven analyseren deze data en passen het toe.

Vestigingen iQ Coaches

Gegevens Franeker

Provincie
Friesland
Gemeente
Franekeradeel
Inwoners
12.900
Inkomen
€30.700
WOZ-waarde
€145.000