backWERK Genemuiden

backWERK Genemuiden

Ondernemer worden bij backWERK in Genemuiden

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Genemuiden.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Genemuiden

Genemuiden is onderdeel van de gemeente Zwartewaterland, binnen de provincie Overijssel, en heeft 10.260 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.600. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Genemuiden een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €166.025.455. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Genemuiden op gemiddeld €197.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.7% van de mensen in Genemuiden een uitkering. Dit maakt dat in totaal 380 inwoners van Genemuiden een uitkering krijgen.

Genemuiden is gelegen aan het Zwarte Water en heeft historische stadsrechten. De plaats is met name bekend om zijn tapijtindustrie. Genemuiden biedt een ruim winkelaanbod, van grote winkelketens tot kleine speciaalzaken. In het centrum is een haventje te vinden, waar diverse horecazaken te vinden zijn. In het centrum kan gratis geparkeerd worden. Genemuiden is bereikbaar via de N331.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Genemuiden interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Genemuiden.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Genemuiden

Provincie
Overijssel
Gemeente
Zwartewaterland
Inwoners
10.260
Inkomen
€35.600
WOZ-waarde
€197.000