De Hypotheker Grouw

De Hypotheker Grouw

Ondernemer worden bij De Hypotheker in Grouw

De Hypotheker is op zoek naar een ondernemer in Grouw.

De Hypothekers Associatie B.V. is een franchise-organisatie op het gebied van hypotheekadvies. De ruim 170 vestigingen staan bekend onder de naam De Hypotheker. De vestigingen geven onafhankelijk advies over je hypotheek: de verkrijgbare hypotheekvormen.

Over Grouw

Grouw is gelegen in Friesland, en is onderdeel van de gemeente Leeuwarden. Er wonen ongeveer 5.733 mensen in Grouw. De WOZ waarde van de woningen in Grouw ligt gemiddeld op €135.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Grouw op €28.700. Lager dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Grouw een gezamenlijk inkomen van €74.789.591. Van alle inwoners hebben 4.7% een uitkering. In Grouw een totaal van 269 inwoners.

Grouw was tot 1989 de officiële plaatsnaam, maar werd in dat jaar door de gemeente Boornsterhem, waar het ook de hoofdplaats van was, veranderd in Grou. In 2014 werd de gemeente opgeheven, waarop Grou onderdeel werd van de gemeente Leeuwarden. Grou ligt ten westen van het Pikmeer en het Prinses Margrietkanaal en ten oosten van de A32 en kent ook een eigen station: station Grou-Jirnsum. Populaire winkelstraten in Grou zijn o.a. Hoofdstraat, Stationsweg, Parkstraat en Bursumerdyk. Grou heeft twee beschermde dorpsgezichten: de kern en Oosterveld.

Er zijn naast De Hypotheker ook nog andere franchiseformules waarvoor Grouw interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Grouw.

financiële dienstverlening branche informatie

Franchiseformule De Hypotheker valt binnen de branche financiële dienstverlening. Tot de branche Financiële Dienstverlening behoren onder andere Hypotheekadviseurs, pensioen adviseurs, verzekeraars, banken, financiële adviseurs, en meer. Op dit moment zijn er volgens de CBS zo’n 140.000 vestigingen actief binnen de branche, waarvan veruit het grootste deel in West Nederland te vinden is.

De branche vertoont een minde harde groei t.o.v. eerdere jaren. Ook het ondernemersvertrouwen is wat gedaald, maar dat heeft met name te maken met de behaalde omzetten in de coronaperiode.

Technologische ontwikkelingen (internet) en veranderend consumentengedrag zijn hier ook de oorzaak van. Er zijn minder mensen benodigd om goed resultaat te boeken dankzij automatisering. Door deze verschuiving is er meer kennis benodigd, en ziet er markt er voor HBO en WO opgeleide mensen beter uit.

Daarnaast is er ook sprake van uitbreiding van deze branche. Door alle technologische ontwikkelingen heeft zich de laatste jaren een nieuw deel van de markt vertoont; Bedrijven die diensten in (klant)analyses en cijfer-beoordeling aanbieden, oftewel ‘big data’ zijn in de opkomst. Er kan steeds meer data van de klant verzameld worden, en deze bedrijven analyseren deze data en passen het toe.

Vestigingen De Hypotheker

Gegevens Grouw

Provincie
Friesland
Gemeente
Leeuwarden
Inwoners
5.733
Inkomen
€28.700
WOZ-waarde
€135.000