backWERK Haarlem

backWERK Haarlem

Ondernemer worden bij backWERK in Haarlem

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Haarlem.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Haarlem

Haarlem is onderdeel van de gemeente Haarlem, binnen de provincie Noord-Holland, en heeft 159.340 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €34.300. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Haarlem een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €2.484.255.455. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Haarlem op gemiddeld €229.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.6% van de mensen in Haarlem een uitkering. Dit maakt dat in totaal 5.736 inwoners van Haarlem een uitkering krijgen.

De stad Haarlem ligt aan de rivier het Spaarne en in de regio Kennemerland. Haarlem is een stad die veel in de dienstensector actief is met veel winkels, horeca en zakelijke dienstverleners. Daarnaast is toerisme een grote bron van inkomsten. Van maart 2005 tot maart 2006 ontving Haarlem 700.000 buitenlandse toeristen. In 2007 bood de stad ruim 66.000 arbeidsplaatsen, verdeeld over meerdere sectoren. Ongeveer 4.500 Haarlemmers zijn werkzaam in de toeristische sector, deze sector blijft groeien in de stad.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Haarlem interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Haarlem.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Haarlem

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Haarlem
Inwoners
159.340
Inkomen
€34.300
WOZ-waarde
€229.000