backWERK Haren

backWERK Haren

Ondernemer worden bij backWERK in Haren

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Haren.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Haren

Haren is onderdeel van de gemeente Haren, binnen de provincie Groningen, en heeft 15.455 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €41.300. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Haren een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €290.132.500. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Haren op gemiddeld €261.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.4% van de mensen in Haren een uitkering. Dit maakt dat in totaal 525 inwoners van Haren een uitkering krijgen.

Haren is een dorp direct ten zuidoosten van Groningen. Het is een villadorp, met relatief hoge inkomens en hoog geprijsde huizen. Ook wel ‘Wassenaar van het Noorden’ genoemd. Haren heeft zijn eigen spoorwegstation. Het is een typisch forensendorp. Veel inwoners zijn werkzaam in en om Groningen.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Haren interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Haren.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Haren

Provincie
Groningen
Gemeente
Haren
Inwoners
15.455
Inkomen
€41.300
WOZ-waarde
€261.000