backWERK Hoevelaken

backWERK Hoevelaken

Ondernemer worden bij backWERK in Hoevelaken

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Hoevelaken.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Hoevelaken

Hoevelaken is onderdeel van de gemeente Nijkerk, binnen de provincie Gelderland, en heeft 10.000 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €37.800. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Hoevelaken een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €171.818.182. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Hoevelaken op gemiddeld €263.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.7% van de mensen in Hoevelaken een uitkering. Dit maakt dat in totaal 370 inwoners van Hoevelaken een uitkering krijgen.

Hoevelaken is een plaats in de Gelderse Vallei, gelegen aan de A28 en was tot het jaar 2000 een zelfstandige gemeente. Ten westen van Hoevelaken ligt Amersfoort, waar Hoevelaken qua voorzieningen zeer op gericht is. Hoevelaken heeft een dorpscentrum dat in 2003 door de gemeente is opgeknapt. In het centrum zijn diverse winkelvoorzieningen en horecagelegenheden te vinden.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Hoevelaken interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Hoevelaken.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Hoevelaken

Provincie
Gelderland
Gemeente
Nijkerk
Inwoners
10.000
Inkomen
€37.800
WOZ-waarde
€263.000