Grando Keukens & Bad Hoorn

Grando Keukens & Bad Hoorn

Ondernemer worden bij Grando Keukens & Bad in Hoorn

grando-exterieur
Grando Keukens & Bad is op zoek naar een ondernemer in Hoorn.

Grando Keukens & Bad is een landelijke franchiseformule met 35 vestigingen waarbij de ondernemers centraal staan. Onze franchisenemers kunnen profiteren van een professionele retail organisatie, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op de klant.

Over Hoorn

Hoorn ligt in de gemeente Hoorn, in Noord-Holland. In Hoorn wonen ongeveer 72.322 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdiend men gemiddeld €33.800. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €35.000. Het gemiddeld inkomen in Hoorn ligt dus lager. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Hoorn dus zo’n €1.111.128.909. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €186.000 is in Hoorn. In 2014 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €211.000, in Hoorn ligt dit dus lager. In Hoorn hebben 3.7% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 2.676 uitkomt.

In Hoorn vinden jaarlijks verschillende evenementen plaats. In de laatste week van augustus wordt de Roode Steen voorzien van een tapijt van begonia’s. Op het Roode Steen wordt ook sinds 2007 de kaasmarkt gehouden. Daarnaast vindt sinds 1446 de Hoornse Kermis plaats. Gedurende 10 dagen in augustus worden ongeveer 75 attracties in de Hoornse binnenstad geplaatst. De kermis trekt per dag gemiddeld 50.000 mensen aan. Een ander evenement is de Bontekoerace (zeilschepen) op het Markermeer bij Hoorn. Hoorn ligt 40 km ten noorden van Amsterdam (30 minuten met de trein), 20 km van Alkmaar en 15 km van Enkhuizen. Hoorn is de officieuze hoofdstad van de regio West-Friesland.

Er zijn naast Grando Keukens & Bad ook nog andere franchiseformules waarvoor Hoorn interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Hoorn.

keukens & keukenrenovatie branche informatie

Franchiseformule Grando Keukens & Bad valt binnen de branche keukens & keukenrenovatie. De keukenbranche is na jaren van krimp sinds 2015 weer flink aan het groeien. Het aantrekken van de woningmarkt heeft direct gevolg gehad op de branche, met als gevolg dat 2015 is gesloten met een omzetgroei van rond de 15%. 2016 lijkt wederom een zeer positief jaar te worden, met een omzetgroei van bijna 5% in het eerste kwartaal. Ondanks deze opleving, is het aantal keukenbedrijven sinds het begin van de crisis afgenomen met 16%. Dat meldt het CBS. Hiermee werd de ondergrens van 1000 doorbroken.

Hoewel online verkopen ook in de lift zitten, is de keukenbranche nog één van de branches waar de verkopen in de winkel nog ruim de boventoon voert. Consumenten willen meer gevoel hebben bij de aankoop van een keuken, dan dat online ze kan bieden. Dit maakt dat de winkels des te belangrijker worden in dit digitale tijdperk.

Het vertrouwen van de consument en de vakkennis wordt hierdoor belangrijker. In het tijdperk van social media dient alles transparant te zijn. Keukenretailers moeten hierop inspelen. Hierbij moet een belangrijke marktpositie ingenomen worden. Daarnaast vallen er in veel gevallen nog verbeteringen te behalen in de back-end van het bedrijf. het uitbesteden van magazijnhandling, logistieke processen en/of montage. Zo wordt er meer grip gehouden op kosten.

Vestigingen Grando Keukens & Bad

Gegevens Hoorn

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Hoorn
Inwoners
72.322
Inkomen
€33.800
WOZ-waarde
€186.000