backWERK Horst

backWERK Horst

Ondernemer worden bij backWERK in Horst

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Horst.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Horst

Horst is onderdeel van de gemeente Horst aan de Maas, binnen de provincie Limburg, en heeft 13.069 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €36.600. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Horst een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €217.420.636. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Horst op gemiddeld €237.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 5% van de mensen in Horst een uitkering. Dit maakt dat in totaal 653 inwoners van Horst een uitkering krijgen.

Horst is de hoofdplaats van de gemeente Horst aan de Maas. Het ligt nabij de vallei van de Groote Molenbeek op hoog zandgrond. De hoogte bedraagt ongeveer 24 meter. Vanuit het westen komt de Kabroeksebeek, welke door Horst loopt en vervolgens in de Groote Molenbeek uitmondt. Horst ligt aan de A73. De omgeving van Horst wordt gekenmerkt door, vaak intensieve, landbouw. Horst heeft internationaal naam gemaakt, door de champignonteelt. Ongeveer 70% van de hele productie aan champignons in Nederland, wordt in Horst geteeld. De grootste inwonersgroep van Horst ligt tussen de 40 en 59 jaar.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Horst interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Horst.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Horst

Provincie
Limburg
Gemeente
Horst aan de Maas
Inwoners
13.069
Inkomen
€36.600
WOZ-waarde
€237.000