Chocolate Company Krimpen aan den IJssel

Chocolate Company Krimpen aan den IJssel

Ondernemer worden bij Chocolate Company in Krimpen aan den IJssel

Chocolate Company is op zoek naar een ondernemer in Krimpen aan den IJssel.

Het verwennen van klanten met heerlijke chocolade, koffie, taarten en lunch!

Over Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel ligt in de gemeente Krimpen aan den IJssel, in Zuid Holland. In Krimpen aan den IJssel wonen ongeveer 29.045 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdiend men gemiddeld €37.700. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €35.000. Het gemiddeld inkomen in Krimpen aan den IJssel ligt dus hoger. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Krimpen aan den IJssel dus zo’n €497.725.682. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €218.000 is in Krimpen aan den IJssel. In 2014 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €211.000, in Krimpen aan den IJssel ligt dit dus hoger. In Krimpen aan den IJssel hebben 3% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 871 uitkomt.

Sinds de jaren zestig is Krimpen aan den IJssel een forensengemeente van Rotterdam en is sinds die tijd flink gegroeid. Het grootste gedeelte van het grondgebied is inmiddels al volgebouwd. Het bestuur streeft ernaar om het landelijke karakter te behouden. Met 14 kerken en 12 kerkgenootschappen is Krimpen aan den IJssel een vrij kerkelijk dorp. In de directe omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes. De belangrijkste verbindingen met de omgeving zijn busverbindingen naar Rotterdam, Bergambacht, Schoonhoven, Utrecht, Den Haag en Gouda. Verder geldt de N210 als een belangrijke verkeersader, die leidt naar de A16.

Er zijn naast Chocolate Company ook nog andere franchiseformules waarvoor Krimpen aan den IJssel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Krimpen aan den IJssel.

koffie & espressobar branche informatie

Franchiseformule Chocolate Company valt binnen de branche koffie & espressobar. Tot de branche koffie & espressobar behoren cafés waar consumenten ter plekke of thuis kunnen genieten van koffie, taarten, sandwiches en chocolade. Enkele bekende spelers in deze branche zijn Chocolate Company, Doppio Espresso, Leonidas, Gusto Coffee, Food & Drinks en Starbucks.

De afgelopen jaren is het aantal koffie & espressobars in Nederland flink toegenomen. De vraag naar koffie is niet alleen toegenomen, maar ook veranderd. De nieuwe koffiedrinker wil kwaliteit en afwisseling. Koffie is cultuur geworden. De consument drinkt wereldwijd steeds meer koffie, de vraag neemt jaar na jaar toe. De Nederlander drinkt gemiddeld 150 liter koffie en 90 liter thee. Koffie en thee staan, samen met water, in de top drie van de meest gedronken dranken van ons land.

De branche profiteert van de toenemende buitenhuisconsumptie. De consument kiest vaker voor meerdere eet- en drinkmomenten en dan veelal onderweg. Daardoor is er een sterke opkomst van koffie-to-go concepten op locaties met veel traffic, zoals winkelcentra, stations en luchthavens. Hippe koffiebarretjes schieten als paddenstoelen uit de grond en ook foodtrucks zijn terug van weggeweest waar een unieke smaak- en servicebeleving centraal staat.

De branche is een duidelijk voorbeeld van branchevervaging, ook wel blurring genoemd, waarbij samensmelting van horeca- en retailconcepten plaatsvindt. Deze trend creëert een extra beleving. Foodservice-concepten zijn steeds vaker op zoek naar unieke producten die gastvrijheid en een onderscheidende beleving ondersteunen. De consument laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product met een unieke beleving in een unieke setting. Traditionele cafés kennen een structureel dalende vraag. Thematisering en specialisatie gaan een steeds grotere rol spelen. Locatie in combinatie met het juiste concept is vaak doorslaggevend in de mate van succes. De toenemende impact van internet speelt hierbij een grote rol. Reviewsites en social media geven klanten inzicht in prijs, kwaliteit, sfeer en beleving.

Bron: ABN AMRO Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen Chocolate Company

Gegevens Krimpen aan den IJssel

Provincie
Zuid Holland
Gemeente
Krimpen aan den IJssel
Inwoners
29.045
Inkomen
€37.700
WOZ-waarde
€218.000