backWERK Leek

backWERK Leek

Ondernemer worden bij backWERK in Leek

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Leek.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Leek

Leek is onderdeel van de gemeente Leek, binnen de provincie Groningen, en heeft 19.544 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €32.800. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Leek een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €291.383.273. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Leek op gemiddeld €183.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.9% van de mensen in Leek een uitkering. Dit maakt dat in totaal 958 inwoners van Leek een uitkering krijgen.

Leek ligt aan de A7, wat de verbindingsas tussen de Randstad en Noord Duitsland is. Leek beschikt over vijf bedrijventerreinen waar een grote diversiteit aan bedrijven zich heeft gevestigd. De omgeving van Leek heeft een landelijk gevoel. Leek heeft een winkelcentrum waar men gratis kan parkeren. De stad Groningen ligt op zo’n 10 kilometer afstand en is prima bereikbaar via de A7. Populaire winkelstraten zijn o.a. Industriepark, de Schans, Tolberterstraat en Bosweg.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Leek interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Leek.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

Het huidige marktaandeel van online food is explosief gegroeid. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: De grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Leek

Provincie
Groningen
Gemeente
Leek
Inwoners
19.544
Inkomen
€32.800
WOZ-waarde
€183.000