Livera Leiderdorp

Livera Leiderdorp

Ondernemer worden bij Livera in Leiderdorp

livera reinders
Livera is op zoek naar een ondernemer in Leiderdorp.

Livera is de bodyfashion speciaalzaak van Nederland met een uitgebreid assortiment in lingerie-, bad- en nachtmode van het eigen label en de bekende A-merken.

Over Leiderdorp

Leiderdorp is gelegen in Zuid Holland, en is onderdeel van de gemeente Leiderdorp. Er wonen ongeveer 26.993 mensen in Leiderdorp. De WOZ waarde van de woningen in Leiderdorp ligt gemiddeld op €239.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Leiderdorp op €39.100. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Leiderdorp een gezamenlijk inkomen van €479.739.227. Van alle inwoners hebben 3.3% een uitkering. In Leiderdorp een totaal van 891 inwoners.

Leiderdorp is door de jaren heen vastgegroeid aan Leiden. Beide gemeenten worden gescheiden door de rivieren de Zijl en de Oude Rijn. In de buurt van Leiderdorp begint de Groene Harttunnel onder het Groene Hart, die werd aangelegd voor de HSL-Zuid. Populaire winkels zijn te vinden in winkelcentra ‘Winkelhof’ en ‘De Santhorst’, Touwbaan, Van Diepeningenlaan, Elisabethhof en Zijlbaan. Parkeren is gratis. Belangrijke verkeersader is de A4 en nabij de N11.

Er zijn naast Livera ook nog andere franchiseformules waarvoor Leiderdorp interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Leiderdorp.

body fashion & lingerie branche informatie

Franchiseformule Livera valt binnen de branche body fashion & lingerie. Bodyfashionwinkels zijn actief in lingerie, onder- en nachtkleding, kousen en sokken, korsetten, et cetera. In Nederland werd er in 2015 zo’n 393 miljoen euro omgezet binnen de branche. Dit is 4,4% procent van de omzet van de gehele modebranche. Deze omzet werd gegenereerd door 961 winkels binnen de branche. Gemiddeld wordt er per lingerie vestiging dus 409.000 euro aan omzet gegenereerd.

De lingeriebranche is sinds 2014 weer aan het opkrabbelen. In dat jaar toonde de branche een voorzichtige groei van 0,7% in omzet t.o.v. het voorgaande jaar. In 2015 was de groei duidelijker met een stijging van 3,6%. De verwachtingen zijn dat 2016 zal worden afgesloten met een nog grotere stijging. Deze stijging is voor een deel te wijten aan de aantrekkende economie, en voor een deel aan de online verkopen. Binnen de bodyfashion & lingerie vindt 17% van de verkopen online plaats. Dat is meer dan de modebranche als geheel.

De functie van de winkel veranderd dan ook binnen de mode-branche. De consument komt naar de winkel voor advies en beleving. Er worden geen 10 producten meer gepast, men heeft zijn keuze al gemaakt en wenst slechts advies over de vorm en maat. De begeleiding van de klant wordt dus intensiever. Moderne toepassingen als digitale passpiegels en inventaris-computers helpen de consument hierbij. Traditionele winkels zullen zich dus moeten aanpassen. Dit biedt kansen voor franchise om met uniforme uitstraling een nieuw concept breed te lanceren en de consument naar de winkel te trekken.

Vestigingen Livera

Gegevens Leiderdorp

Provincie
Zuid Holland
Gemeente
Leiderdorp
Inwoners
26.993
Inkomen
€39.100
WOZ-waarde
€239.000