backWERK Leidschendam

backWERK Leidschendam

Ondernemer worden bij backWERK in Leidschendam

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Leidschendam.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Leidschendam

Leidschendam is onderdeel van de gemeente Leidschendam-Voorburg, binnen de provincie Zuid Holland, en heeft 30.728 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €37.100. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Leidschendam een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €518.185.818. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Leidschendam op gemiddeld €232.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.2% van de mensen in Leidschendam een uitkering. Dit maakt dat in totaal 983 inwoners van Leidschendam een uitkering krijgen.

Op de kerken en enkele artnouveau-winkelpanden na, is er verder weinig bewaard in Leidschendam. Rondom de dorpskern liggen verschillende kantoorgebouwen. In 2009 kreeg het dorp de zetel van het Libanontribunaal. Dit tribunaal zit gevestigd in het voormalig AIVD gebouw aan de Dr. Van der Stamstraat. Het dorp heeft een overdekt winkelcentrum, Leidsenhage en bevat zo’n 180 winkels. In 2018 moet het vernieuwe Leidsenhage klaar zijn met meer winkels en een andere naam: Mall of The Netherlands. Andere populaire winkelstraten zijn Liguster, Berkenhove, Rozemarijn, Damlaan en Eglantierhof. Belangrijke verkeersaders zijn A4 en N14. Leidschendam heeft een trein-, tram- en busstation.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Leidschendam interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Leidschendam.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Leidschendam

Provincie
Zuid Holland
Gemeente
Leidschendam-Voorburg
Inwoners
30.728
Inkomen
€37.100
WOZ-waarde
€232.000