backWERK Losser

backWERK Losser

Ondernemer worden bij backWERK in Losser

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Losser.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Losser

Losser is onderdeel van de gemeente Losser, binnen de provincie Overijssel, en heeft 13.265 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €34.100. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Losser een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €205.607.500. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Losser op gemiddeld €206.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.5% van de mensen in Losser een uitkering. Dit maakt dat in totaal 597 inwoners van Losser een uitkering krijgen.

In Losser zijn veel culturele gebouwen zoals de St. Martinustoren, de oude steenfabriek, het klompenmuseum en het openluchttheater. Jaarlijks wordt een Bruegheliaans Festijn gevierd in het laatste weekend van de schoolvakantie. Op een ouderwetse braderie zijn de mensen verkleed als mensen uit de middeleeuwen. Losser is van oudsher een katholiek dorp waar carnaval nog uitbundig wordt gevierd. Populaire winkels zijn o.a. te vinden in de Brink, Brinkstraat, Langenkamp, Kerkstraat of Broekhoekweg. Losser ligt tegen de Duitse grens. Belangrijke verkeersaders zijn N731 en de N734, richting de A1.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Losser interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Losser.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Losser

Provincie
Overijssel
Gemeente
Losser
Inwoners
13.265
Inkomen
€34.100
WOZ-waarde
€206.000