backWERK Meppel

backWERK Meppel

Ondernemer worden bij backWERK in Meppel

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Meppel.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Meppel

Meppel is onderdeel van de gemeente Meppel, binnen de provincie Drenthe, en heeft 32.824 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €32.700. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Meppel een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €487.884.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Meppel op gemiddeld €190.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.9% van de mensen in Meppel een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.608 inwoners van Meppel een uitkering krijgen.

Landbouw en scheepsbouw waren vroeger de belangrijkste inkomstenbron van Meppel. Ook de markt had een belangrijke regionale functie waar veel producten uit de beurtvaart binnenkwam. De markt wordt op elke donderdag en zaterdag op het Kerkplein gehouden. Meppel heeft ook jarenlang een centrumrol vervuld in drukkerij, grafische industrie en uitgeverswezen. Meppel telt zes bedrijventerreinen. De stad heeft ook een regionale toeristische functie, mede door de toegankelijkheid van de grachten voor de pleziervaart. Meppel ligt aan de A32 en via knooppunt Lankhorst, net ten zuiden van de stad, kan men via de A28 naar Zwolle en Groningen. Populaire winkelstraten zijn o.a. Hoofdstraat, Blankenstein, Woldstraat en Rembrandtlaan. In het centrum van Meppel moet men betaald parkeren. De kern heeft zelfs een parkeerverbod.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Meppel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Meppel.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Meppel

Provincie
Drenthe
Gemeente
Meppel
Inwoners
32.824
Inkomen
€32.700
WOZ-waarde
€190.000