backWERK Nieuwerkerk aan den IJssel

backWERK Nieuwerkerk aan den IJssel

Ondernemer worden bij backWERK in Nieuwerkerk aan den IJssel

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Nieuwerkerk aan den IJssel.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel is onderdeel van de gemeente Zuidplas, binnen de provincie Zuid-Holland, en heeft 21.805 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €40.700. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Nieuwerkerk aan den IJssel een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €403.392.500. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Nieuwerkerk aan den IJssel op gemiddeld €235.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.1% van de mensen in Nieuwerkerk aan den IJssel een uitkering. Dit maakt dat in totaal 676 inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel een uitkering krijgen.

Nieuwerkerk aan den IJssel is gelegen op de rechteroever van de Hollandsche IJssel. In dit gebied ligt het laagste punt van Nederland, nabij de eendenkooi bij de Derde Tochtweg. De plaats is centraal gelegen aan de A20 en heeft een eigen treinstation, op het traject Gouda-Rotterdam. In de buurt van het treinstation is het winkelcentrum Dorrestein gevestigd, waar diverse winkel- en horecavoorzieningen te vinden zijn.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Nieuwerkerk aan den IJssel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Nieuwerkerk aan den IJssel.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Nieuwerkerk aan den IJssel

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Zuidplas
Inwoners
21.805
Inkomen
€40.700
WOZ-waarde
€235.000