Blz. Nuenen

Blz. Nuenen

Ondernemer worden bij Blz. in Nuenen

Blz. is op zoek naar een ondernemer in Nuenen.

Blz. is een samenwerking tussen circa 85 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Elke winkel met een breed assortiment van boeken, kantoorartikelen, tijdschriften en wenskaarten heeft zijn eigen karakter, gezicht en uitstraling.

Over Nuenen

Nuenen ligt in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten, in Noord-Brabant. In Nuenen wonen ongeveer 22.815 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdiend men gemiddeld €41.000. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €35.000. Het gemiddeld inkomen in Nuenen ligt dus hoger. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Nuenen dus zo’n €425.188.636. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €298.000 is in Nuenen. In 2014 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €211.000, in Nuenen ligt dit dus hoger. In Nuenen hebben 3.5% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 799 uitkomt.

Nuenen is gelegen in de Meierij van ‘s-Hertogenbosch. De oude kern van het dorp Nuenen wordt gevormd door een driehoekig plein, genaamd ‘De Berg’, dat doorloopt naar een driehoekig plantsoen. In het dorp zijn diverse winkelvoorzieningen en verenigingen te vinden. Van oudsher was Nuenen een agrarische gemeenschap. Tegenwoordig zijn in Nuenen nog veel veehouderijen en tuinbouwbedrijven te vinden.

Er zijn naast Blz. ook nog andere franchiseformules waarvoor Nuenen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Nuenen.

boeken & tijdschriften branche informatie

Franchiseformule Blz. valt binnen de branche boeken & tijdschriften. In de branche boeken en tijdschriften behoren lees- en gemakswinkels. Het assortiment in deze winkel varieert van boeken, kantoorartikelen, dagbladen tot tijdschriften, ook tabak- en gemaksproducten. De markt van de boekenverkoop wordt gedomineerd door een klein aantal aanbieders die in de toekomst steeds meer de overhand zullen hebben. De bekendste formules zijn Bruna en The Read Shop en AKO. AKO is de enige van deze die niet aan franchisedoet, maar werkt volgens een filiaalstructuur.

Sinds 2008 noteerde de boekenmarkt een dalende omzet, maar daar kwam in 2015 verandering in. Voor het eerst in jaren werden er meer boeken verkocht dan het jaar daarvoor. In 2014 werden er 37,3 miljoen exemplaren verkocht en in 2015 nam dit toe naar 39 miljoen exemplaren. Dit komt neer op een afzetstijging van 4,6%. Van alle gekochte boeken was 6,3% een e-boek. De totale omzet steeg naar 3,7% in 2015. De kinderboeken en non-fictieboeken zorgen voor de meeste omzet. De omzet van kinderboeken steeg met maar liefst 4% en non fictie vrije tijd liet een stijging van een kleine 2% zien. Ook neemt de verkoop van gezonde leefstijl- en eetboeken toe. Daarentegen liet fictie een daling van 2% zien, maar heeft het nog steeds het grootste marktaandeel. Dit jaar verwacht Rabobank een volumedaling van tussen de 3 en 5% vergeleken met 2015. Ook zal de verkoop van e-boeken verder toenemen. Het aantal e-boeken die online worden gekocht is 28% en de aankomende jaren zal dit nog meer gaan toenemen. In de fysieke boekenhandel zal de verkoop van algemene boeken nog steeds het belangrijkst zijn, het marktaandeel in omzet bedraagt circa 85%.

Enkele trends die zich afspelen in de markt zijn de toename aan verkoop en verhuur van e-boeken. Ook ontstaan er steeds meer leesconcepten, zoals boekwinkels die functioneren als ontmoetingsplek voor lezingen en abonnementen om voor een vast bedrag per maand een aantal boeken of tijdschriften te lezen.

Bronnen: Wikipedia, Rabobank.nl, Boekblad.nl, Gfk en Boekenbedrijf.nl, OW in cijfers, Rabobank Trends & Cijfers

Vestigingen Blz.

Gegevens Nuenen

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Inwoners
22.815
Inkomen
€41.000
WOZ-waarde
€298.000