backWERK Oirschot

backWERK Oirschot

Ondernemer worden bij backWERK in Oirschot

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Oirschot.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Oirschot

Oirschot is onderdeel van de gemeente Oirschot, binnen de provincie Noord-Brabant, en heeft 10.509 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €39.800. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Oirschot een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €190.117.364. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Oirschot op gemiddeld €312.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.8% van de mensen in Oirschot een uitkering. Dit maakt dat in totaal 399 inwoners van Oirschot een uitkering krijgen.

Oirschot, een dorp gelegen in de Kempen, was vanouds een agrarische plaats met een bestuurlijke en centrumfunctie. Naast brouwerijen kwam ook andere industrie naar Oirschot, mede door de aanleg van het Wilhelminakanaal en de autosnelweg tussen Eindhoven en Tilburg, die langs Oirschot loopt. Oirschot biedt een gevarieerd winkelaanbod met gezellige en unieke winkels.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Oirschot interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Oirschot.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Oirschot

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Oirschot
Inwoners
10.509
Inkomen
€39.800
WOZ-waarde
€312.000