Koopplein.nl Ommen

Koopplein.nl Ommen

Ondernemer worden bij Koopplein.nl in Ommen

Koopplein.nl is op zoek naar een ondernemer in Ommen.

Landelijk dekkend netwerk van 248 lokale handelsplaatsen op internet. Koopplein.nl faciliteert gratis lokale websites voor particulieren, waar vraag en aanbod van (met name tweedehands) goederen en diensten bij elkaar worden gebracht.

Over Ommen

Ommen is onderdeel van de gemeente Ommen, binnen de provincie Overijssel, en heeft 11.820 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.000. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Ommen een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €188.045.455. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Ommen op gemiddeld €242.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.5% van de mensen in Ommen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 532 inwoners van Ommen een uitkering krijgen.

Ommen in een stad gelegen aan de Overijsselse Vecht in de streek Salland. Nabij Ommen kruisen de N34/340 en de N48/348 elkaar. In Ommen bevinden zich een klein aantal monumentale en anderzins bijzondere gebouwen, zoals de muziektent op de Markt en het klokkenhuis. In het centrum zijn diverse gezellige horecagelegenheden en winkels te vinden.

Er zijn naast Koopplein.nl ook nog andere franchiseformules waarvoor Ommen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Ommen.

internet & ICT branche informatie

Franchiseformule Koopplein.nl valt binnen de branche internet & ICT. De branche Internet & ICT is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. In 2015 bedroegen de bestedingen volgens de Rabobank zo’n 35 miljard euro, en ook in 2016 verwachten ze groei. Toch is deze branche gevoelig voor de perikelen van de economie. Deze stijging binnen de branche vertoont zich omdat de economie als geheel ook heeft gegroeid de afgelopen jaren.

Internet is al geruime tijd onmisbaar binnen het bedrijfsleven, en de ICT gaat deze kant ook sterk op. Marketing, data, processen, communicatie, alles wordt tegenwoordig door de ICT behandeld. En dit in vrijwel alle sectoren. Samenwerken met de klant wordt steeds belangrijker. Er wordt niet meer per uur betaald, maar per oplossing, en samen met de klant wordt deze oplossing gezocht. Men moet dus flexibel zijn. Deze flexibiliteit maakt de ICT een zeer aantrekkelijke branche voor zzp’ers. Dit zorgt voor druk op de prijs. Technologie wordt steeds toegankelijker en goedkoper.

Trends in de sector als het Internet-of-Things, big data en mobiel veranderen snel en vragen om continu ontwikkelen en investeren. Juist met de integratie van deze trends in de business kunnen ICT-bedrijven hun klanten ontzorgen. Dit vraagt wel om blijvende investeringen in nieuwe technologie. Opleidingen en permanente educatie voor het personeel maken hier onderdeel van uit. Dit biedt kansen voor franchise om met het samenwerkingsmodel elkaar te versterken.

De vraag naar ICT-diensten blijft groeien, hoewel deze wel conjunctuurgevoelig is. Diverse trends zorgen voor groeiende vraag naar ICT en voor een uitbreiding van bestaande applicaties. Het aanbod van ICT-bedrijven is groot en divers. 96% van de ICT-bedrijven heeft minder dan 10 medewerkers en er zijn 175 ondernemingen met meer dan 100 werknemers. Er zijn ca. 265.000 mensen werkzaam in de ICT; een groot deel hiervan is zzp’er. Het aantal faillissementen was hoog in 2013, maar neemt sinds vorig jaar af.

Vestigingen Koopplein.nl

Gegevens Ommen

Provincie
Overijssel
Gemeente
Ommen
Inwoners
11.820
Inkomen
€35.000
WOZ-waarde
€242.000