Big Snack Ouderkerk aan den IJssel

Big Snack Ouderkerk aan den IJssel

Ondernemer worden bij Big Snack in Ouderkerk aan den IJssel

Big Snack is op zoek naar een ondernemer in Ouderkerk aan den IJssel.

Big Snack is een cafetariaformule, onderdeel van het Sligro Formulehuis. Bij de franchiseformule kun je terecht voor een snelle hap.

Over Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel is gelegen in Zuid Holland, en is onderdeel van de gemeente Krimpenerwaard. Er wonen ongeveer 5.656 mensen in Ouderkerk aan den IJssel. De WOZ waarde van de woningen in Ouderkerk aan den IJssel ligt gemiddeld op €0, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Ouderkerk aan den IJssel op €25.300. Lager dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Ouderkerk aan den IJssel een gezamenlijk inkomen van €65.044.000. Van alle inwoners hebben 0% een uitkering. In Ouderkerk aan den IJssel een totaal van 0 inwoners.

In Ouderkerk aan den IJsselwaren in het verleden zes steenovens te vinden, waar bakstenen werden gemaakt van IJsselklei. Er zijn in het dorp en in de omgeving talloze gebouwen te vinden waar deze stenen zijn gebruikt. Sinds de jaren zeventig is Ouderkerk aan den IJssel flink gegroeid. Door de nieuwbouw, is een groot deel van het dorp forens en werkzaam in voornamelijk Rotterdam of Gouda. Het dorp is gelegen aan de Hollandse IJssel, waar veel pleziervaart te vinden is. Het maakt onderdeel uit van de Staande Mastroute. Ouderkerk aan den IJssel kent weinig toerisme. De horeca is met name gericht op de eigen bewoners. Voor recreatie gaan de inwoners de Krimpenerwaard in, richting de Loet en het Loetbos.

Er zijn naast Big Snack ook nog andere franchiseformules waarvoor Ouderkerk aan den IJssel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Ouderkerk aan den IJssel.

fast food branche informatie

Franchiseformule Big Snack valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. De omzet steeg in 2015 met 4% en boekt al tien kwartalen op rij omzetgroei. Met één kanttekening: de enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt. Tijdens 2014 nam het restaurantaanbod met 10% sneller toe dan de omzetgroei.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place dat begin 2016 door Jumbo is overgenomen. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen Big Snack

Gegevens Ouderkerk aan den IJssel

Provincie
Zuid Holland
Gemeente
Krimpenerwaard
Inwoners
5.656
Inkomen
€25.300
WOZ-waarde
€0