backWERK Papendrecht

backWERK Papendrecht

Ondernemer worden bij backWERK in Papendrecht

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Papendrecht.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Papendrecht

Papendrecht is onderdeel van de gemeente Papendrecht, binnen de provincie Zuid-Holland, en heeft 47.035 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €37.300. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Papendrecht een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €797.457.045. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Papendrecht op gemiddeld €235.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 4.2% van de mensen in Papendrecht een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.975 inwoners van Papendrecht een uitkering krijgen.

Papendrecht is een typisch dijkdorp: de oorspronkelijke bewoners van het gebied vestigden zich namelijk langs de rivier de Merwede. In 2007 is het geheel vernieuwde winkelcentrum ‘de Meent’ geopend. Het nieuwe winkelcentrum telt een winkeloppervlakte van 20.000 m2 en twee parkeergarages en maakt onderdeel uit van het plan herontwikkeling centrum en heeft een regionale functie. Ook het omliggende gebied wordt in de komende jaren grondig aangepakt. Er worden nieuwe winkels, horeca en woningen gebouwd.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Papendrecht interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Papendrecht.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

Het huidige marktaandeel van online food is explosief gegroeid. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: De grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Papendrecht

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Papendrecht
Inwoners
47.035
Inkomen
€37.300
WOZ-waarde
€235.000