Big Snack Pijnacker

Big Snack Pijnacker

Ondernemer worden bij Big Snack in Pijnacker

Big Snack is op zoek naar een ondernemer in Pijnacker.

Big Snack is een cafetariaformule, onderdeel van het Sligro Formulehuis. Bij de franchiseformule kun je terecht voor een snelle hap.

Over Pijnacker

Pijnacker is gelegen in Zuid-Holland, en is onderdeel van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Er wonen ongeveer 22.455 mensen in Pijnacker. De WOZ waarde van de woningen in Pijnacker ligt gemiddeld op €268.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Pijnacker op €42.300. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Pijnacker een gezamenlijk inkomen van €431.748.409. Van alle inwoners hebben 2.8% een uitkering. In Pijnacker een totaal van 629 inwoners.

Pijnacker was tot 2002 een zelfstandige gemeente. Het dorp tussen ligt Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer en door zijn centrale ligging goed bereikbaar via het openbaar vervoer. In Pijnacker is een grote verscheidenheid aan voorzieningen te vinden, waaronder diverse winkelvoorzieningen in het moderne winkelcentrum De Ackershof.

Er zijn naast Big Snack ook nog andere franchiseformules waarvoor Pijnacker interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Pijnacker.

fast food branche informatie

Franchiseformule Big Snack valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. De omzet steeg in 2015 met 4% en boekt al tien kwartalen op rij omzetgroei. Met één kanttekening: de enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt. Tijdens 2014 nam het restaurantaanbod met 10% sneller toe dan de omzetgroei.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place dat begin 2016 door Jumbo is overgenomen. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen Big Snack

Gegevens Pijnacker

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Pijnacker-Nootdorp
Inwoners
22.455
Inkomen
€42.300
WOZ-waarde
€268.000