Big Snack Reusel

Big Snack Reusel

Ondernemer worden bij Big Snack in Reusel

Big Snack is op zoek naar een ondernemer in Reusel.

Big Snack is een cafetariaformule, onderdeel van het Sligro Formulehuis. Bij de franchiseformule kun je terecht voor een snelle hap.

Over Reusel

Reusel is gelegen in Noord-Brabant, en is onderdeel van de gemeente Reusel-De Mierden. Er wonen ongeveer 8.469 mensen in Reusel. De WOZ waarde van de woningen in Reusel ligt gemiddeld op €270.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Reusel op €37.900. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Reusel een gezamenlijk inkomen van €145.897.773. Van alle inwoners hebben 2.9% een uitkering. In Reusel een totaal van 246 inwoners.

Reusel is één van de Acht zaligheden, de benaming voor een achttal dorpen in de Nederlandse Kempen. Reusel heeft voornamelijk nog een dorps karakter. Langs de Wilhelminalaan is het stadhuis, het winkelcentrum en een busstation te vinden. De ligging van Reusel tegen de Belgische grens, Eindhoven en Tilburg geeft het dorp de functie van regionaal uitgangscentrum. De activiteiten van de Reuselse horeca trekken jaarlijks vele bezoekers naar het dorp.

Er zijn naast Big Snack ook nog andere franchiseformules waarvoor Reusel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Reusel.

fast food branche informatie

Franchiseformule Big Snack valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. De omzet steeg in 2015 met 4% en boekt al tien kwartalen op rij omzetgroei. Met één kanttekening: de enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt. Tijdens 2014 nam het restaurantaanbod met 10% sneller toe dan de omzetgroei.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place dat begin 2016 door Jumbo is overgenomen. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen Big Snack

Gegevens Reusel

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Reusel-De Mierden
Inwoners
8.469
Inkomen
€37.900
WOZ-waarde
€270.000