Big Snack Rhoon

Big Snack Rhoon

Ondernemer worden bij Big Snack in Rhoon

Big Snack is op zoek naar een ondernemer in Rhoon.

Big Snack is een cafetariaformule, onderdeel van het Sligro Formulehuis. Bij de franchiseformule kun je terecht voor een snelle hap.

Over Rhoon

Rhoon is gelegen in Zuid-Holland, en is onderdeel van de gemeente Albrandswaard. Er wonen ongeveer 12.700 mensen in Rhoon. De WOZ waarde van de woningen in Rhoon ligt gemiddeld op €255.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Rhoon op €42.700. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Rhoon een gezamenlijk inkomen van €246.495.455. Van alle inwoners hebben 3.2% een uitkering. In Rhoon een totaal van 406 inwoners.

Rhoon is van oorsprong een uitgestrekt dijkdorp dat zich tegenwoordig kenmerkt door grootschalige naoorlogse uitbreidingen; omgeving L.G. Molenaarstraat (jaren 50), Rhoon-Zuid (jaren 50/60), ’t Ghijseland (jaren 70), de Huyters en Rhoon-Noord (jaren 80), omgeving Saffierlaan-Portland (jaren 90) en het in aanbouw zijnde Essendael (21e eeuw). Veel inwoners van Rhoon zijn werkzaam in de nabij gelegen haven van Rotterdam. Het dorp wordt ontsloten door de N492 (Groene Kruisweg), de A15 en het metrostation Rhoon.

Er zijn naast Big Snack ook nog andere franchiseformules waarvoor Rhoon interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Rhoon.

fast food branche informatie

Franchiseformule Big Snack valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. De omzet steeg in 2015 met 4% en boekt al tien kwartalen op rij omzetgroei. Met één kanttekening: de enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt. Tijdens 2014 nam het restaurantaanbod met 10% sneller toe dan de omzetgroei.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place dat begin 2016 door Jumbo is overgenomen. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen Big Snack

Gegevens Rhoon

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Albrandswaard
Inwoners
12.700
Inkomen
€42.700
WOZ-waarde
€255.000