backWERK Rijswijk

backWERK Rijswijk

Ondernemer worden bij backWERK in Rijswijk

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Rijswijk.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Rijswijk

Rijswijk is onderdeel van de gemeente Rijswijk, binnen de provincie Zuid-Holland, en heeft 49.671 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €33.100. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Rijswijk een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €747.322.773. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Rijswijk op gemiddeld €183.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.6% van de mensen in Rijswijk een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.788 inwoners van Rijswijk een uitkering krijgen.

Rijswijk is een stad gelegen aan de zuidkant van Den Haag en aan de noordkant van Delft. De stad maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Rijswijk is zowel via de autosnelwegen A4 en A13 als via het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Rijswijk behoort met 30% openbaar groen tot de groenste gemeente van Nederland. Plaspoelpolder is een grote kantorenwijk in Rijswijk die aan veel mensen uit de regio werk biedt. Rijswijk biedt een groot aanbod aan winkel- en horecavoorzieningen in onder andere het winkelcentrum In De Bogaard.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Rijswijk interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Rijswijk.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Rijswijk

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Rijswijk
Inwoners
49.671
Inkomen
€33.100
WOZ-waarde
€183.000