backWERK Roermond

backWERK Roermond

Ondernemer worden bij backWERK in Roermond

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Roermond.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Roermond

Roermond is onderdeel van de gemeente Roermond, binnen de provincie Limburg, en heeft 46.470 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €31.500. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Roermond een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €665.365.909. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Roermond op gemiddeld €174.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.7% van de mensen in Roermond een uitkering. Dit maakt dat in totaal 2.184 inwoners van Roermond een uitkering krijgen.

Roermond is de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente Roermond. De stad heeft een rijk verleden: zij was in de late middeleeuwen een Hanzestad en een van de vier hoofdsteden van het oude hertogdom Gelre, tweede in omvang en grootste qua handel. Roermond is een toeristische stad en dankt dat met name aan het winkelaanbod en aan de Maasplassen. In 2009 werd Roermond gekozen tot Beste Winkelstad. In de stad is ook het Designer Outlet Roermond te vinden. Roermond is goed bereikbaar via de A73 en de N280 en via het openbaar vervoer.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Roermond interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Roermond.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Roermond

Provincie
Limburg
Gemeente
Roermond
Inwoners
46.470
Inkomen
€31.500
WOZ-waarde
€174.000