backWERK Sassenheim

backWERK Sassenheim

Ondernemer worden bij backWERK in Sassenheim

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Sassenheim.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Sassenheim

Sassenheim is onderdeel van de gemeente Teylingen, binnen de provincie Zuid-Holland, en heeft 15.435 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €41.400. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Sassenheim een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €290.458.636. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Sassenheim op gemiddeld €285.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.1% van de mensen in Sassenheim een uitkering. Dit maakt dat in totaal 478 inwoners van Sassenheim een uitkering krijgen.

Sassenheim is een plaats in de provincie Zuid-Holland. Sassenheim heeft dankzij de bloembollenteelt een grote groei doorgemaakt. Tegenwoordig is er van de bloembollenteelt weinig terug te zien. Sassenheim kent veel industrie. Het dorp beschikt over drie industrieterreinen: Sassenheim-Zuid, Jagtlustkade en Industriekade. De schiphollijn loopt vlak langs het dorp. Station Sassenheim ligt aan de Schiphollijn. De meeste winkels in Sassenheim bevinden zich aan de Hoofdstraat, Voorhavenkwartier, Teijlingerlaan, Wasbeekerlaan of de Anton Philipsweg.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Sassenheim interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Sassenheim.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Sassenheim

Provincie
Zuid-Holland
Gemeente
Teylingen
Inwoners
15.435
Inkomen
€41.400
WOZ-waarde
€285.000