Blz. Schijndel

Blz. Schijndel

Ondernemer worden bij Blz. in Schijndel

Blz. is op zoek naar een ondernemer in Schijndel.

Blz. is een samenwerking tussen circa 85 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Elke winkel met een breed assortiment van boeken, kantoorartikelen, tijdschriften en wenskaarten heeft zijn eigen karakter, gezicht en uitstraling.

Over Schijndel

Schijndel ligt in de gemeente Schijndel, in Noord-Brabant. In Schijndel wonen ongeveer 21.815 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdient men gemiddeld €35.800. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €36.500. Het gemiddeld inkomen in Schijndel ligt dus lager. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Schijndel dus zo’n €354.989.545. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €244.000 is in Schijndel. In 2020 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €270.000, in Schijndel ligt dit dus lager. In Schijndel hebben 3.9% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 851 uitkomt.

Schijndel is gelegen in de Meierij van ‘s-Hertogenbosch. Schijndel is een zeer langgerekt dorp met het centrum voor de dagelijkse boodschappen ten hoogte van de Sint-Servatiuskerk. Het dorp kent diverse bezienswaardigheden, waaronder diverse windmolens. Schijndel is goed bereikbaar via de randwegen N617, N618, N622 en N279.

Er zijn naast Blz. ook nog andere franchiseformules waarvoor Schijndel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Schijndel.

boeken & tijdschriften branche informatie

Franchiseformule Blz. valt binnen de branche boeken & tijdschriften. In de branche boeken en tijdschriften behoren lees- en gemakswinkels. Het assortiment in deze winkel varieert van boeken, kantoorartikelen, dagbladen tot tijdschriften, ook tabak- en gemaksproducten. De markt van de boekenverkoop wordt gedomineerd door een klein aantal aanbieders die in de toekomst steeds meer de overhand zullen hebben. De bekendste formules zijn Bruna en The Read Shop en AKO. AKO is de enige van deze die niet aan franchise doet, maar werkt volgens een filiaalstructuur.

Sinds 2008 noteerde de boekenmarkt een dalende omzet, maar daar kwam in 2015 verandering in. Voor het eerst in jaren werden er meer boeken verkocht dan het jaar daarvoor. De kinderboeken en non-fictieboeken zorgen voor de meeste omzet. Ook neemt de verkoop van gezonde leefstijl- en eetboeken toe. Daarentegen liet fictie een daling zien, maar heeft het nog steeds het grootste marktaandeel. Ook zal de verkoop van e-boeken verder toenemen. Het aantal e-boeken die online worden gekocht is 28% en de aankomende jaren zal dit nog meer gaan toenemen. In de fysieke boekenhandel zal de verkoop van algemene boeken nog steeds het belangrijkst zijn, het marktaandeel in omzet bedraagt circa 85%.

Enkele trends die zich afspelen in de markt zijn de toename aan verkoop en verhuur van e-boeken. Ook ontstaan er steeds meer leesconcepten, zoals boekwinkels die functioneren als ontmoetingsplek voor lezingen en abonnementen om voor een vast bedrag per maand een aantal boeken of tijdschriften te lezen.

Bronnen: Wikipedia, Rabobank.nl, Boekblad.nl, Gfk en Boekenbedrijf.nl, OW in cijfers, Rabobank Trends & Cijfers

Vestigingen Blz.

Gegevens Schijndel

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Schijndel
Inwoners
21.815
Inkomen
€35.800
WOZ-waarde
€244.000